‘Dalić mi je potrgao ligament, ali još uvijek igram nogomet’

Nogomet 22. ruj 202313:41 0 komentara
REUTERS/Hannah Mckay via Guliver Images

"Niti u Bundesligi nisu shvatili da imam problem sa koljenom."

Suosnivač Humanih zvijezda Hrvatske, koje su u 20 godina odigrale 147 humanitarnih utakmica skupljajući novac za djecu, je Miroslav Bičanić. On je sa Zlatkom Matešom i pokojnim Brankom Tušekom odigrao veliki broj humanitarnih utakmica i kako navodi “tu su uvijek za djecu gdje god treba”.

Naš najbolji ortoped Boris Nemec radi operacije kuka više ne dopušta Mateši izlazak na nogometne terene, ali je zato Miroslav Bičanić i dalje jedan od najboljih na terenu iako ubrzo slavi 54. rođendan. Bičanić je ujedno i najbolji strijelac Humanih zvijezda iako su mu humanitarne akcije djeci puno bitnije od silnih postignutih golova.

Prisjeća se Bičanić i tog duela iz 1993. godine i utakmice Zagreba i Varteksa u Kranjčevićevoj po kiši i vrlo teškom terenu u borbi za naslov

“Dalić mi je slomio prednji križni ligament. Nikad nisam bio na operaciji, i danas igram nogomet bez križnog ligamenta”, rekao je Bičanić za Sportske novosti pa dodao:

“U to vrijeme operacije nisu bile kao što sad izgledaju koljena su bila rezana kirurškim nožem i to nije izgledalo najljepše te sam se bojao toga.”

Odlučio se na konzervativnu metodu ojačavanja mišića koljena umjesto operacije ligamenata kod Stanislava Peharca kod kojeg su išli Zoran Mamić, Slavko Goluža, Patrik Ćavar…Bičanić se nakon 5 mjeseci vratio na nogometne travnjake.

Nevjerojatno je da je prošao i liječničke preglede u Njemačkoj i nisu uopće vidjeli da ima rasklimano koljeno i probleme sa ligamentima i da ga drže samo mišići. I dan danas aktivan na nogometnim terenima igra i Kutiju šibica.

“Prošao sam liječnički pregled u Bundesligi i nisu skužili da mi je koljeno rasklimano, da ga drže samo mišići.”

Osvrnuo se na kraju i na Ivana Perišića.

“Jako će nedostajati reprezentaciji, međutim on će se vratiti jak.”