Liverpool želi Gvardiola već na ljeto

Guliver Images

Gvardiolu će se na ljeto 2024. aktivirati kluzula u ugovoru prema kojoj ne može napustiti RB Leipzig za manje od 112 milijuna eura, pa mnogi zainteresirani klubovi žele transfer odraditi ranije.

Jedan od zainteresiranih je Liverpool koji želi dovesti hrvatskog reprezentativca već ovog ljeta, javlja Football Insider pozivajući se na svoje izvore.

Redsi imaju konkretan interes za dovođenje Gvardiola na ljeto, ali svjesni su interesa Manchester Uniteda, Manchester Cityja i Real Madrida”, piše Football Insider. “Jürgen Klopp želi promjene u obrani i novi stoper mu je visoko na listi želja. Liverpool je spreman prodati Joela Matipa, a Gvardiola vidi kao idealnog partnera Virgilu van Dijku.”

Gvardiolu se, s druge strane, ne žuri otići posebno jer će transfer godinu dana kasnije vrijediti puno više.

Gvardiol neće otići prije ljeta 2024. jer smatra da ne bi bilo u redu okrenuti leđa RB Leipzigu nakon ovakve sezone. Dobiva sportski i ekonomski izazovne ponude, ali svejedno ne želi napustiti njemački klub”, piše Bild.

O konačnoj visini odštete za Gvardiola ovisi i koliko će nova otići Dinamu, koji je pri prodaji braniča u Leipzig uvrstio klauzulu o uzimanju 20% idućeg transfera. To znači da bi na ljeto 2024. Dinamo mogao dobiti 22.4 milijuna, a Leipzig je Zagrepčanima nedavno ponudio otkup tog bonusa za pet milijuna, koje bi Dinamo dobio odmah, a ne bi morao čekati iduću godinu.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare