Dinamov wonderkid zaludio svijet: ‘Čudesan dribling i IQ’

Hrvatska 2. velj 20238:20
GEPAxpictures xChrisxBauer via Guliver

Martin Baturina (19) jedan je od najvećih talenata koji trenutno stoluju u Dinamu, a njegova kvaliteta već odavno je prepoznata van granica Hrvatske.

Ovog puta se oglasila analitička tvrtka xfb putem svog Twitter profila.

“Već je stvorio veliko ime u HNL-u. Njegova svestranost, tehničke mogućnosti i IQ za nogomet čine ga igračem kojeg se mora pozorno pratiti u budućnosti”, pišu analitičari pa dodaju:

“Sa svojim dodavanjima, vizijom i driblingom, Martin je playmaker koji može organizirati napad lakoćom. Poznat je po svojoj sposobnosti da u međuprostorima odigrava dodavanja koja njegovu ekipu približavaju golu. Vrlo je talentiran u iskorištavanju rupa u suparničkim obranama preciznim i pravovremenim dodavanjima.”

Osvrnuli su se na njegovu taktičku potkovanost.

“Taktički je vrlo potkovan i ima nevjerojatno razumijevanje igre. Dribling, pas i udarac čine ga velikom prijetnjom u završnoj trećini terena, a njegova mirnoća pod pritiskom vrlo je vrijedna stvar za bilo koju momčad. Posebno je aktivan u desnom međuprostoru odakle kreira šanse za momčad, a agilnost i brzina mu omogućavaju da prolazi pored braniča”, piše xfb pa zaključuje:

“Može često prenositi loptu iz desnog u lijevi međuprostor. To mu omogućava da drži obranu u neizvjesnosti jer ne znaju kamo krenuti čime otvara prostor suigračima. Vrlo je inteligentan da prepoznaje takve situacije.”

Komentari

Vaš komentar