Cosmi nije uspio: Koliko Mišković ima strpljenja?

Blog 28. ruj 202214:34
Alessandro Garofalo/LaPresse

Iskusni Talijan Serse Cosmi (64) došao je u Rijeku na poziv Damira Miškovića koji dobro poznaje talijansko tržište. Ipak, zasad nije zadovoljio.

Dolazak Sersea Cosmija u HNL prije 15-ak godina zvučao bi senzacionalno. Ovaj osebujni Talijan bio je hit Serie A, a s Palermom je 2003. godine osvojio Intertoto Cup.

Danas je situacija potpuno drugačija – Cosmi već poduži period nije uspio polučiti rezultat, a posao u Rijeci prvi mu je van granica Italije. Nogomet se, kao i većina sportova, rapidno razvija, a mnogi iskusni treneri nisu voljni prilagoditi novitetima. Je li takav slučaj i s Cosmijem, vrijeme će pokazati.

Iskusni Talijan Rijeku je vodio u tri susreta – debitirao je domaćim porazom protiv Osijeka (0:3), na Poljudu ga je lagano svladao Hajduk (0:2), a jedini bod ‘uhvatio’ je na Rujevici protiv Šibenika. Jedan bod od mogućih devet sigurno nije ono čemu se Mišković nadao.

Ono što je još više zabrinjavajuće jest to što Rijeka u ovim trenucima izgleda najlošije u SuperSport HNL-u. Osijek ih je potpuno nadigrao na Rujevici – izgledala je Rijeka tada kao ‘razbijena vojska’. Protiv Hajduka Rijeka je imala samo dva udarca, dok je Hajduk čak 18 puta pucao po golu Labrovića.

Napredak je bio vidljiv u trećoj utakmici, ali nedovoljno za pobijediti organizirani Šibenik. Zabila je Rijeka dva gola, a oba su bila poništena zbog zaleđa. Neovisno o dojmu, Rijeka je još jednom kiksala i zasluženo se nalazi na devetoj poziciji sa svega šest bodova.

Čelnici Rijeke trebaju pogledati istini u oči i priznati da ove godine neće izboriti Europu. Borba za ostanak u ovim trenucima djeluje kao realnost, a postavlja se pitanje je li Cosmi pravo rješenje u takvoj situaciji. Majstor za ovakve situacije, Samir Toplak, čeka kao zapeta puška…