Cosmi: Apsurdno je da smo na kraju mogli biti kažnjeni

Emmanuele Mastrodonato LiveMedia via Guliver Images

Serse Cosmi još uvijek čeka premijernu pobjedu na klupi Rijeke. Danas je treći put sjedio na klupi momčadi s Rujevice koja je odigrala 0:0 protiv Šibenika.

“Prvo poluvrijeme smo, iznad svega, dominirali, postigli dva gola iz milimetarskih zaleđa. Stvorili smo osim toga još jako puno prilika za gol. Dobro smo stajali na terenu, igračima nemam što zamjeriti. Žao mi je na kraju što nismo uspjeli realizirati neku od tih prilika koje smo stvorili”, rekao je Cosmi pa dodao:

“Ono što je apsurdno u svemu je i to da smo na kraju mogli biti i kažnjeni za sve te promašaje u sudačkoj nadoknadi kada je Šibenik pogodio stativu. Ritam je u nastavku pao? Ma rekao sam to i momčadi, nemoguće je igrati 90 minuta na tako visokom nivou, onakvo poluvrijeme smo znali da ćemo to teško ponoviti. To je nogomet, imali smo i puno igračima s ozljedama koji su stisnuli zube i odigrali susret, kao i puno povratnika kod kojih je na terenu možda falilo te energije.”

Trener Šibenika Damir Čanadi je istaknuo:

“Generalno smo zadovoljni ishodom, dobro smo ušli u susret i prvih 20 minuta imali kontrolu nad igrom. Nismo imali završni pas, ali nas je Rijeka onda ugrozila s dvije, tri kontre, to nam se ne smije događati, nije to bilo pametno, dali smo im previše prostora iza naše zadnje linije. Sretno smo stigli do poluvremena gdje nas je Rogić držao u igri. U nastavku smo to korigirali s dva nova igrača, a morali smo izvući i Mesu jer bi još jedan njegov faul možda značio i crveni karton, morali smo reagirati. Na kraju smo pogodili i stativu, imali smo veliku šansu za pobjedu. Možda nam malo fali i taj killer instinkt za uzeti tri boda, s te strane možemo biti i malo nezadovoljni, ali O.K.”