Hrvati će napraviti spektakl u Njemačkoj, ali jedna nacija priprema rekordan pohod navijača

Euro2024 13. lip 202421:19 2 komentara
AP Photo/Franc Zhurda via Guliver Images

Hrvatska i njeni navijači lagano se spremaju za Euro koje za nas počinje u subotu protiv Španjolske. Poznato je da će naša reprezentacija imati nevjerojatnu podršku u zemlji domaćina, ali još jedna momčad iz naše gru

Poznato je da puno Hrvata radi i živi u Njemačkoj pa se očekuje i velika navijačka podrška za momčad izbornika Zlatka Dalića. No ESPN je objavio da će ludnica vladati i na susretu Italije i Albanije jer se UEFA i njemačke vlasti pripremaju za dolazak više od 50 tisuća albanskih navijača. “Bit će to najveći putujući kontingent navijača ne računajući domaćina”, navodi ESPN te ističe kako će Turska, čijih državljana u Njemačkoj ima više od sedam milijuna, također imati ogromnu podršku.

S obzirom na to da će ovo biti drugi nastup Albanije na kontinentalnim natjecanjima, a debi je bio na Euru u Francuskoj 2016., nogometna euforija trese zemlju. Čak će i Kuvendi, albanski parlament, radikalno promijeniti plan rada zbog Eura, pa će veći dio od 140 zastupnika otputovati u Dortmund. Albanski mediji pisali su da se zbog utakmice u četvrtak neće održati redovna i planirana sjednica parlamenta.

Signal Iduna Park inače prima više od 81 tisuće gledatelja za klupske utakmice, no kapacitet će za Euro biti smanjen na 62 tisuće. UEFA-ini izvori su za ESPN otkrili da su ogroman broj ulaznica za neutralni dio tribina kupili albanski navijači. Italija bi, pak, trebala imati oko deset tisuća navijača.

Hrvatska će u srijedu 19. lipnja u 15 sati igrati protiv Albanije, dok će zadnji susret grupne faze protiv Italije biti u ponedjeljak 24. lipnja u 21 sat.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare