Želi spasiti živote: Predivna gesta suigrača Joška Gvardiola

Bundesliga 7. velj 202316:55 > 16:59
REUTERS/Annegret Hilse via Guliver

Suigrač Joška Gvardiola Willi Orban mogao bi propustiti utakmicu 20. kola RB Leipziga protiv Union Berlina u subotu nakon što je je pozvan da donira matične stanice.

Mađarski reprezentativni branič nije trenirao sa svojim suigračima od vikenda jer se pripremao za donaciju. Time bi potencijalno mogao spasiti nekome život.

“Naravno da sam se prvo iznenadio kada sam dobio informaciju da sam mogući donor. Ali nisam imao nikakvih dvojbi i radije sam želio odmah krenuti s donacijom. Ovo je mogućnost spašavanja ljudskog života uz vrlo malo truda, tako da ne postoji ništa drugo za razmatranje. Iskreno se nadam da moja donacija može pomoći u potpunom ozdravljenju primatelja”, rekao je Orban.

Orban će dobiti nekoliko injekcija u pripremi za donaciju, koja će se održati u srijedu. Nakon toga preporučuje se odmor do deset dana.

“Naravno da je moguće da ću propustiti utakmicu protiv Uniona – sve sportske ambicije u ovom slučaju su sekundarne. Svatko tko me poznaje zna da ću učiniti sve što mogu da se brzo ponovno pridružim momčadi”, kaže Orban.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Komentari

Vaš komentar