Dvorana španjolskog kluba nosit će ime – Partizan

Košarka 15. lip 202217:15 > 17:15
JuanxCarlosxGarcíaxMate via Guliver

Košarkaški klub Partizan dobit će rijetku sportsku čast da dvorana u drugoj državi dobije njeno ime.

Riječ je o španjolskom prvoligašu Fuenlabradi čija poveznica s Partizanom seže u 1992. godinu kada je srpski klub upravo u tom gradu igrao svoje europske domaće utakmice. Te je sezone Partizan postao prvakom Europe, a momčad je vodio Željko Obradović koji se prošlog ljeta vratio kući.

U Fuenlabradi smatraju kako razvoj kluba najviše duguju upravo Partizanu i utjecaju koji je ostavio na ovaj grad od 200 tisuća stanovnika te su se odlučili odužiti imenovanjem nove dvorane u kojoj će od jeseni trenirati mlađi uzrasti kluba, a povodom 30 godina od ‘upoznavanja’ s Partizanom.

Želimo realizirati ovu ideju u sklopu obilježavanja 30 godina otkada je Partizan postao prvakom Europe. S obzirom na to da se dvorana u kojoj igramo naziva Fernando Martin (po legendarnom košarkašu), a gradski stadion nosi ime po Fernandu Torresu (rodom iz Fuenlabrade), želimo da se nova dvorana u kojoj će trenirati generacije košarkaša imenuje po klubu koji je postao dio naše povijesti. Prijedlog smo usuglasili s navijačima i pretplatnicima kluba, a proslijedili smo ga i u gradski ured,” kazao je predsjednik Fuenlabrade Jose Quintana Villar.

Još jedna želja predsjednika španjolskog kluba tiče se gostovanja Partizana koji bi trebao biti na otvaranju nove dvorane u rujnu.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare