‘Hit igrača SP-a nudio sam Dinamu, ali…’

Katar2022 24. stu 202213:35 0 komentara
Guliver images

Japan je preokretom svladao Njemačku, a pobjednički gol azijske momčadi zabio je Takuma Asano, igrač njemačkog Bochuma.

Međutim, Asano je prije Bundeslige bio vrlo blizu dolaska u Dinamo, potvrdio je to za Germanijak Mihael Mikić.

Predložio sam tada Asana, u klubu su se složili da ga dovedemo, ali on je odbio ponudu. A ponuda je bila dobra, Dinamo mu je ponudio ugovor od 720 tisuća eura godišnje. Međutim, Asano se odmah zahvalio na ponudi i rekao da ga zanima samo neka od liga Petice, da želi opet igrati na toj razini i pripremiti se za Svjetsko prvenstvo. Tada mi je to možda zvučalo malo previše samouvjereno, ali, vidite, čovjek igra u Bochumu i odlično se pripremio za Svjetsko prvenstvo“, rekao je Mikić te otkrio:

“Još dok sam bio u Japanu, ali i nakon dolaska u Maksimir, ponudio sam Dinamu sedam aktualnih japanskih reprezentativaca! Recimo, Asana sam predlagao još ranije, dok smo igrali zajedno, prije nego što ga je prepoznao i kupio Arsenal. Zvao sam i zbog Kamade, Ita, a Dinamo je bio čak i poslao službenu ponudu Kawasakiju za Mitomu. Bio bi to dobar transfer za Japance, bio bi i dobar ugovor za njega, ali i on je odbio doći u Dinamo. Sad je u Premiershipu, u Brightonu.

Mikić smatra da je Japan tržište kojem se ne pridaje dovoljno pozornosti.

“Ima tamo puno kvalitetnih i cijenom pristupačnih igrača, nisu to svote koje bacaju na koljena, a Japanci su vrlo zahvalni igrači, fizički i karakterno, a k tome su i talentirani. Kao i Skandinavci, to su igrači koji nikad neće raditi neki problem u svlačionici, koji će uvijek raditi ono što im se kaže. A da ne kažem koliki može biti marketinški doprinos, sjetite se samo kako je izgledalo kad je Miura bio u Dinamu…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!