Norris: Napravili smo dobar korak naprijed, veselim se Japanu

Automoto 18. ruj 202321:47 0 komentara
AP Photo/Vincent Thian via Guliver

Lando Norris oduševljen je nevjerojatnom utrkom u Singapuru koju je završio na drugom mjestu nakon uzbudljive završnice, ali i ohrabren McLarenovim napretkom koji su ostvarili zahvaljujući novom aerodinamičkom paketu.

McLaren je u Singapur donio veliki paket poboljšanja s devet navedenih područja, što je njihov najveći paket poboljšanja od Austrije, a paket je u cijelosti dobio samo Norris dok će Piastri ostatak dobiti za manje od tjedan dana u Japanu, donosi MAXF1.net.

McLaren je u FIA-inom dokumentu naveo iduća područja promjena na svom MCL60 – bočne ploče prednjega krila, oblik bočnih otvora za hladnjake, aerodinamički optimizirana halo zaštita, temeljito dorađena podnica, redizajnirani oblik bočnih stranica i pokrova motora, krilca oko stražnjih kotača, pokrov spone stražnjega ovjesa, bočne ploče stražnjega krila i krilo ispod stražnjega krila za visoke downforce zahtjeve.

Norris je bio ohrabren performansama novoga paketa i kaže da ‘radi ono što treba’ i da su dobici u performansama u skladu s očekivanjima.

“Radi sve što treba raditi”, rekao je Norris o novom paketu.

“Sve je već nekako dobro funkcioniralo od prvoga treninga, isto kao i u Austriji kada smo stavili nove dijelove.”

“Učinio je ono što smo očekivali, radio je prema očekivanjima i bio je prilično dobar za početak od prvih vožnji. Tako da mislim da je to vrlo pozitivna stvar. Treba dotjerati neke stvari i sitnice.”

“Napravili smo dobar korak naprijed, što je ohrabrujuće za ostatak sezone.”

Norris se osvrnuo i na uzbudljivu utrku u kojoj se uz Sainzovu pomoć uspio obraniti od Russella i Hamiltona.

“Nevjerojatno. Carlos, Charles, Lewis, George i ja smo cijelu večer žestoko pritiskali.”

“Kraj utrke bio je vrlo stresan, ali se isplatilo. Znali smo da će biti teško čim je Mercedes krenuo u boks, pogotovo jer je bilo tek nekoliko bolida koje su morali prestići, ali smo ih zadržali, učinili što smo morali učiniti i stigli do postolja.”

“Momčad je nevjerojatna i ne mogu im dovoljno zahvaliti na njihovom napornom radu da mi daju ovaj bolid. Veselim se vidjeti što možemo učiniti u Japanu.”

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.