Tko bi Recco: Sandro Sukno opet prvak Europe!

Treću godinu u nizu vaterpolski prvak Europe je talijanski Pro Recco koji je u finalu u Beogradu svladao domaćina Novi Beograd...

Prije godinu dana u finalu igranom na istom mjestu Pro Recco je vođen trenerom Sandrom Suknom svladao Novi Beograd boljim izvođenjem peteraca, a ove je godine do nove “kante” stigao brže i uvjerljivije, 14:11 (4:1, 5:4, 4:4, 1:2).

Talijani su autoritativno ušli u susret dobivši prvu četvrtinu 4:1, da bi sredinom druge podigli prednost na 7:3. Početkom treće četvrtine Novi Beograd se približio na 9:7, no dva brza gola Di Fulvija u nizu vratila su vodu na mlin Pro Recca (11:7). Kada je Hallock u uvodu završne četvrtine pogodio sa 14:9, tu je priči bio kraj.

Di Fulvio i Zalanki dali su po četiri gola za Recco, Ivović tri, a nastupio je i Hrvat Luka Lončar, bez pogotka. Najefikasniji kod domaćih bio je Granados s pet golova.

Ovo je Pro Reccu 11. naslov prvaka Europe, što ga čini najtrofejnijom momčadi Starog kontinenta.

“Teško je bilo što reći. Jako sam sretan. Od prvog dana bili smo najbolji na turniru. Kakva izvedba mojih igrača. Veliko zadovoljstvo. Hvala”, kratak je bio vidno emotivni Sandro Sukno koji je Pro Recco vodio do europske titule i prošle godine.

Dodajmo još kako je treće mjesto osvojio Elvis Fatović s Barcelonetom. Oni su boljim izvođenjem peteraca s ukupnih 14:13 svladali grčki Vouliagmeni.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.