Ngannou u PFL? Hrvatski borac: ‘Spreman sam za superborbu!’

SK Fight 16. ožu 202318:34
Guliver Images

Kamerunac Francis Ngannou uzdrmao je svijet mješovitih borilačkih vještina odlukom da ne produži suradnju s elitnom promocijom UFC, a i dalje nije poznato gdje će nastaviti karijeru. Nagovještavao je da bi se mogao okušati u boksačkom ringu, ali posljednja izjava koju je dao u razgovoru s novinarom Arielom Helwanijem ukazuje da je bliži drugim opcijama...

Rastao se Ngannou s promocijom UFC u ne baš idealnim odnosima, a često ga je poslije odlaska iz organizacije kritizirao predsjednik UFC-a Dana White.

“Odlučio sam nastaviti s bavljenjem MMA sportom. Nemam konačan odgovor, ali znam koji će biti moj naredni potez. Potpisat ću ugovor s jednom MMA promocijom, a trenutno sam najbliži odlasku u ONE ili PFL”, kazao je Ngannou.

U pitanju su dvije najveće svjetske promocije poslije UFC-a i Bellatora. PFL (Professional Fighters League) posluje u SAD-u, a aktualni prvak teške kategorije je hrvatski borac Ante Delija.

Sjajni je Dubrovčanin u seriji od četiri pobjede, a prethodnog studenog stigao je do pojasa kada je nokautirao Matheusa Scheffela u prvoj rundi. Idući meć imat će 7. travnja protiv Yorgana De Castra, nekadašnjeg UFC borca.

“Spreman sam za superborbu”, poručio je na društvenim mrežama Delija (32), koji u profesionalnim MMA mečevima ima omjer 35-5.

U toj je objavi označio Ngannoua, svog menadžera Ivana Dijakovića Raya Sefa, legendarnog kickboksača, a sada šefa organizacije PFL.