Ngannou: Bojim se Jonesa? Pogledajte što sam napravio Stipi

SK Fight 12. ožu 20239:14 > 9:14
Louis Grasse via Guliver Image

Puno je međusobnih optužbi na relaciji Jon Jones - Francis Ngannou. Jones tvrdi da je Ngannou napustio UFC kako bi izbjegao borbu protiv njega, dok Francis Ngannou tvrdi da se Jones odvažio na teškaški debi i napad na pojas tek nakon Francisovog odlaska iz UFC-a

Dojam je ipak da je Ngannou taj koji se više trudio ka ugovaranju te borbe, jer Jonesa se tri godine čekalo da debitira u teškoj kategoriji. Ngannou je u razgovoru za ESPN otkrio koliko dugo je pokušavao ugovoriti taj meč.

‘Gotovo su tri godine prošle otkako se pokušavam boriti protiv Jona Jonesa. Nakon što sam se borio protiv Jairzinha Rozenstruika (peti mjesec 2020. godine) tijekom pandemije, mislim da smo Jones i ja imali čak neke prepirke preko društvenih mreža. Borba se nikad nije održala, kao ni obećanje da će se održati. Nekoć smo imali obećanje da će se pobjednik revanša između Miočića i mene boriti protiv Jona Jonesa, ali to se nije ostvarilo.

Sve sam pokušao da dođe do te borbe. Borba jednostavno nije bila ugovorena, a mislim da sam shvatio kako je to bio UFC-ov adut da me zadrže u promociji. Nadali su se da ću pristati na nešto što ne želim u zamjenu za meč protiv Jonesa koji sam silno htio. Da, htio sam taj meč, ali ne pod svaku cijenu.‘‘, rekao je Ngannou u razgovoru za ESPN, a zatim se osvrnuo na Jonesa i njegove izjave.

“Dobro poznajemo Jonesa i njegovo dramatiziranje. Koliko dugo je izbivao iz kaveza? Tri i nešto godine (nešto više od tri godine). Ja sam ga prozivao, a sjećam se i jedne izjave Dane Whitea nakon mog revanša s Miočićem. White je tada rekao da bi Jones trebao preći u srednju kategoriju ako je gledao meč mene i Miočića.Ali, ne uzimam tu izjavu zaozbiljno i zapravo me nije niti briga.

Ne postoji borba na ovom svijetu od koje bih pobjegao. Što se dogodi, dogodi, takav je sport. Jon Jones definitivno nije taj tip. On je možda najbolji borac ikad, ali definitivno nije tip od kojeg bih pobjegao. Borio bih se protiv Jona Jonesa dvaput mjesečno.‘‘, istaknuo je Ngannou.

Jon Jones i Stipe Miočić u srpnju će se boriti za naslov prvaka teške kategorije, a taj spektakl možete gledati samo na Sport klubu!

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima

Komentari

Vaš komentar