Peras ostaje u Dinamu: Odbila ponudu nove uprave, ima pravo na ogromnu otpremninu, a u priču se uključili i odvjetnici…

Hrvatska 17. svi 202419:11 0 komentara
Goran Mehkek CROPIX via Guliver Images

Iako se nagađalo da bi danas mogli biti smijenjeni predsjednica Uprave Dinama Vlatka Peras te članovi Darko Podnar i Danijel Tomačić, zasad ipak na tim mjestima ostaju.

Odluke IO-a je nakon sjednice prenio predstojnik ureda predsjednika Sanjin Španjović:

Na petoj sjednici Izvšrnog odbora nedavno je donesena odluka da se nastavno na sklopljeni ugovor s članom uprave Zvonimirom Manenicom i ostali ugovori članova Uprave kluba usklade, osobito vezano na pitanje bonusa, koje je dosad Uprava određivala sama sebi kao i po pitanju njihovih otpremnina.

Izvršni odbor je smatrao da nije u poslovnom uzusu da otpremnine budu do kraja ugovora nego da se usklade na šest mjeseci. Dopredsjednik Dubravko Skender je to učinio i o tome izvijestio IO i osigurano je normalno funkcioniranje uprave”, rekao je Španović i nastavio:

S predsjednicom uprave nisu vođeni razgovori jer je večer prije planiranog razgovora objavljeno da je protiv nje podignuta optužnica. Iz tog razloga nije odrađen razgovor, već je na današnjoj sjednici IO-a donesena odluka da će g. Skender s Manenicom odrediti odvjetnički ured koji će izraditi pravno mišljenje po pitanju zakonitosti i opravdanosti nastavka rada Vlatke Peras u Dinamu i o zakonitosti i opravdanosti njezine otpremnine.

Članovi Izvršnog odbora će po toj izradi biti obaviješteni odmah. Za to će trebati oko tjedan dana. Potpredsjednik kluba predstavio je i rezultate razgovora s g. Podnarom i g. Tomačićem, ali to je u sferi poslovne tajne”.

Kako javlja Index.hr, jedan od članova nadovno je prihvatio aneks ugovora kojim mu se otpremnina smanjuje na razdoblje od šest mjeseci, ali nije poznato radi li se o Podnaru ili Tomačiću.

Podsjetimo, Vlatka Peras dugi je niz godina u Dinamu bila uz Zdravka Mamića, a novo ju vodstvo želi smijeniti osobito nakon što je protiv nje podignuta optužnica. Ona prema sadašnjem ugovoru ima pravo na otpreminu od oko 300 tisuća eura. Ponudu je odbila, a angažiran je odvjetnički ured koji će analizirati je li Uprava mijenjala ugovor bez nadležnosti IO-a kako bi što bezbolnije raskinuli ugovor s Peras.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!