Vejić za SK: Da sam Dalić, ovo je prvih 11 za SP!

FIFA World Cup 26. ruj 202216:33 > 16:334 komentara
Guliver Image

Bivši Vatreni Hrvoje Vejić u reprezentaciju je došao još dok je izbornik bio Slaven Bilić, a sada utakmice gleda kao navijač. S njime smo prokomentirali stanje u reprezentaciji, a otkrio nam je i koju bi on početnu jedanaestorku stavio za Svjetsko prvenstvo u Kataru koje se bliži.

Vejić je za Sport Klub podijelio svoje oduševljenje predstavom Vatrenih u pobjedi 3:1 protiv Austrijanaca u Beču.

“Odlično je izgledalo, sve je dobro kad se ovako završi, nema se što tu puno kritizirati. Imamo dosta širok kadar i izgleda to iznenađujuće dobro. Baš svaka čast svima.”

Još uvijek se priča o toj poziciji špice reprezentacije. Vejić smatra da tu ima dobrih rješenja, a otkrio je i tko bi njemu sada bio prvi izbor.

“Imamo te dvije pozicije, centralnog napadača i desno krilo, odnosno ofenzivnog veznog, to su pozicije koje su ostale otvorene. Ostalo je manje više poznato s vrhunskim rješenjima. Tko bi trebao igrati centralnog napadača? Teško je reći. Po meni Petković da je u onom stanju prije par godina, onda bi on bio taj, ali on već duže vrijeme kao da nije na dovoljno dobrom nivou za reprezentaciju tako da se Dalić tu odlučio za Budimira. Isto tako nije za Livaju jer Budimir puno više radi u obrani, a to mu je trebalo puno više protiv Austrije tako da je on po meni solidno rješenje. Ali, ako smo se navikli na Mandžukića kroz ovih godina, onda nema igrača takvih karakteristika, trenutno. Za koga će se Dalić odlučiti to je teško reći, ali imamo rješenja, u svakoj utakmici netko to riješi.”

A koga bi on izabrao kao najbolje rješenje na toj poziciji u ovom trenutku?

“Ja bih išao isto s Budimirom. Ako nam je potreban pressing na zadnju liniju protivnika, isto bih išao s njime. Ako ćemo imati protivnika za kojeg znamo da ćemo dominirati i držati ih na njihovoj polovici, onda Petković ili Livaja jer su u građenju jači od Budimira, ali Budimir puno više radi.”

Dejan Lovren bio je strijelac zadnjeg gola protiv Austrije za 3:1, a Vejić kaže da je on i dalje kvalitetan igrač te da se još ne treba oprostiti od Vatrenih kao što je to napravio njegov dobar prijatelj Šime Vrsaljko.

“Igrač koji igra na tako visokoj razini kao on, ne treba se opraštati od reprezentacije. Dok god te izbornik zove, igrači se ne bi trebali opraštati bez obzira hoće li igrati pet minuta, cijelu utakmicu ili će sjediti i navijati s klupe. Što se tiče Lovrena, pokazao je protiv Austrije da nam može pomoći u jako važnim utakmicama, iako dolaze mlađi koji su izvrsni, Šutalo, Gvardiol, Ćaleta-Car, Erlić…”

Vejić nije propustio priliku iskazati oduševljenje kapetanom Lukom Modrićem.

Lovro Majer je jedan od tih novih, mladih koji dolaze i koji će preuzeti konce naše igre. Izbornik je vrlo dobro i bezbolno uveo tu neku mini smjenu generacija. Rezultat ne da nije patio nego smo zadržali visok nivo i postižemo nove stvari u kombinaciji tih mladih i starijih. Kad gledam Luku, to je divota živa. Baš mi je žao što neće igrati barem još deset godina. Kako čovjek igra, gledaš i diviš se iz utakmice u utakmicu, svaka čast, svaka čast!

Josip Stanišić mi je bio korektan, to su greške koje se događaju. Sigurno da je jedna snaga koja dolazi, još uvijek ne igra standardno i to malo ostavlja traga i na njemu, ali na toj poziciji smo deficitarni odlaskom Vrsaljka, sigurno da nam dobro dođe još jedan vrhunski bek uz Juranovića.”

Ubrzo nam slijedi i Svjetsko prvenstvo u Kataru. Vejić smatra da je Liga nacija bila dobra priprema za to veliko natjecanje.

“Vjerujem da Dalić ima već postavu za Svjetsko prvenstvo. Tu će se par pozicija mijenjati ovisno o protivnicima, ali ovo je super priprema. Napunili su se samopouzdanjem, napravili jedan vrhunski rezultat koji dosad nismo, ponovno smo se stisli svi skupa i s velikim optimizmom možemo ići tamo. A sad, što će se dogoditi tamo, to ćemo vidjeti. To je sasvim druga priča. Bitno je da svi budu zdravi i igraju u svojim klubovima. Broz će se brzo vratiti na taj nivo. Bolju uvertiru za SP nismo mogli imati od ovog.”

Zamolili smo ga za kraj i da na tren bude Dalić i otkrije nam koju bi on početnu jedanaestorku stavio za SP u Kataru.

“Livaković – Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa – Modrić, Kovačić, Brozović – Perišić, Majer, Budimir.”

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima

Komentari

Vaš komentar