Vatreni u prvom “potu” ždrijeba Lige nacija, prijete im Francuzi, Nijemci i Srbi

Liga nacija 27. ruj 202319:28 0 komentara
AP Photo/Darko Bandic via Guliver Images

Određene su jakosne skupine za naredni ciklus Lige nacija u kojoj će hrvatska reprezentacija braniti prošlosezonsko finale u Rotterdamu...

Nova sezona Lige nacija počinje tek u rujnu sljedeće godine, a ždrijeb skupina održat će se 8. veljače 2024.

Aktualni finalist Hrvatska u prvoj je jakosnoj skupini Lige nacija A, uz Španjolsku, Italiju i Nizozemsku, dakle s tim reprezentacijama ne može biti u istoj skupini.

Međutim, konkurencija je opaka. U drugom “potu” su Danska, Portugal, Belgija i Mađarska, u trećem Švicarska, Njemačka, Poljska i Francuska, a u četvrtom Izrael, BiH, Srbija i Škotska.

Najteža skupina bila bi ona s Portugalom, Francuskom i Srbijom, nezgodna bi bila i ona recimo s Belgijom, Njemačkom i sve boljom Škotskom, a najlakša bi bila skupina s Mađarskom, Poljskom i Izraelom.

Po dva kola će se igrati u rujnu, listopadu i studenom, a pobjednici skupina i drugoplasirani igrat će četvrtfinala u ožujku 2025. godine. Final Four je u lipnju iste godine.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!