Španjolski izbornik: Nećemo riskirati s Laporteom, a neka naši suparnici budu zabrinuti zbog nas’

Euro2024 14. lip 202411:39 0 komentara
AP Photo/Martin Meissner via Guliver Images

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis de la Fuente rekao je da bi branič Aymeric Laporte zbog fizičkih tegoba mogao propustiti subotnju utakmicu s Hrvatskom na Europskom prvenstvu.

“Vidjet ćemo kako će sutra (op.a. petak) trenirati. Nećemo riskirati s njim jer ovdje namjeravamo biti sve do 15.srpnja. Uvidimo li da postoji minimalni rizik nećemo ga koristiti”, izjavio je De la Fuente za španjolsku postaju Radio Marca.

Laporte, 30-godišnji igrač kluba Al-Nassr, nije u četvrtak trenirao sa suigračima zbog bolova u mišiću. Sa strane je vježbao individualno po posebnom programu.

Španjolska i Hrvatska će u subotu igrati prvu utakmicu Europskog prvenstva. Očekuje se da umjesto povrijeđenog Laportea u zadnjoj liniji zaigra Nacho Fernandez iz Real Madrida.

Uz Španjolsku i Hrvatsku u skupini B su Italija i Albanija.

“To je možda najjača skupina na prvenstvu, ali mi smo spremni. Neka oni također budu zabrinuti zbog nas”, izjavio je De la Fuente.

Napomenuo je da su među nacionalnim momčadima male razlike jer u svakoj ima odličnih igrača. Smatra da je Španjolska među pet favorita za osvajanje pehara.

“Među najjačima na prvenstvu su Engleska, Njemačka, Francuska, Portugal i Španjolska”, zaključio je.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!