Ruski nogometni savez razmišlja o preseljenju u Aziju

Nogomet 4. svi 202218:03 > 18:31
REUTERS/Anton Vaganov

UEFA je prije nekoliko dana protiv Rusije uvela dodatne sankcije.

Ruski nogometni savez (RFU) razmišlja o pridruživanju Azijskoj nogometnoj konfederaciji (AFC) nakon što ga je kaznio Europski nogometni savez  (UEFA) zbog ruske invazije na Ukrajinu.

“Mislim da je došlo vrijeme da se ozbiljno razmotri prelazak u azijsku konfederaciju. Ne znamo koliko će trajati zabrana ruskih klubova i reprezentacija, a izostanak s međunarodnih natjecanja bio bi katastrofa za ruski nogomet”, rekao je bivši  boksač, a sada zastupnik Dimitrij Pirog za Match TV.

UEFA je prije nekoliko dana protiv Rusije uvela dodatne sankcije. Ruskim klubovima neće biti dopušteno sudjelovanje u europskim natjecanjima sljedeće sezone, mušku reprezentaciju je isključila iz Lige nacija, a ženskoj reprezentaciji je  zabranjen nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu. Rusiji je zabranjena i kandidatura za domaćina europskog prvenstva za nogometaše 2028. i 2032. godine.

Do sada je bilo nekoliko zemalja koje su zamijenile konfederaciju zbog sportskih ili sigurnosnih razloga, tako je primjerice Australija iz Oceanije preselila u Azijsku nogometnu federaciju, dok su Izrael i Kazahstan iz Azije preselili pod okrilje UEFA-e.