Kosovo podnijelo službenu žalbu protiv Srbije, čeka se reakcija UEFA-e

Euro2024 17. lip 202416:56 0 komentara
Pedja Milosavljevic/DeFodi Image via Guliver

Kosovski nogometni savez je podnio službenu žalbu...

Žalba se odnosi na na navijačke povike koji su se mogli čuti s tribina tijekom utakmice Srbije i Engleske koja se igrala u Gelsenkirchenu.

Priopćenje Nogometnog saveza Kosova prenosimo u potpunosti:

“Obavještavamo javnost da smo službeno odgovorili UEFA-i zbog isticanja zastava, parola i skandiranja srpskih navijača s političkim, rasističkim i šovinističkim porukama tijekom utakmice na EURO 2024. Kontinuirano isticanje takvih poruka na velikom događaju je nerazuman i apsurdan i dokazuje mržnju koja se u Srbiji širi prema susjedima.

U žalbi koju smo podnijeli, uz potrebne dokaze, od UEFA-e tražimo stroge disciplinske mjere protiv funkcije FSS-a. Ovo nije prvi put da se to događa. Molimo organizatore da prate situaciju kako bi se izbjeglo isticanje ovakvih transparenata na budućim utakmicama jer se time krše pravila UEFA-e. Takvi povici motiv su za nacionalističke skupine i prijete krhkoj sigurnosti regije.

Čvrsto stojimo u obrani vrijednosti nogometa i promicanju onoga za što se UEFA zalaže, a to su uključenost, jedinstvo i strast prema nogometu. Istovremeno branimo dignitet države. Pozivamo UEFA-u da obrati pozornost i spriječi da ljudima ovakvog ponašanja i filozofije mržnje bude mjesto na nogometnim stadionima. “Ovakvi događaji ne smiju se koristiti za promoviranje govora mržnje”, stoji u priopćenju Nogometnog saveza Kosova.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!