Kalinić: Gattuso nam treba da uvede ono što nam je nedostajalo

Hrvatska 18. lip 202417:01 0 komentara
Screenshot Hajduk TV

Nikola Kalinić također je odgovarao na novinarska pitanja na predstavljanju Gennara Gattusa.

Koliko je normalno da moramo pričati o disciplini, bi li igrači sami trebali poštovati dres?

“Dobro ste rekli, u svakom normalnom klubu imaš rad i disciplinu. Moraš poštivati klub koji te plaća. Svatko mora misliti o sebi, da je na svakom treningu na sto posto i da živi za pobjedu. Ne bi uopće trebalo razgovarati o tome”, rekao je sportski direktor Hajduka, pa se osvrnuo na pitanje da je Gattuso drugačiji kao trener nego kao igrač.

“Totalno drugačiji je bio kao igrač. Bio je defenzivni vezni, a sad gaji napadačku igru. Karakteran je trener, voli i takve igrače, voli igrače koji se ne boje ničega i koji će dati sve za pobjedu. On će dati sve igraču, a igrač mu to mora vratiti, inače će završiti kako će završiti.”

Osvrnuo se i na transfere.

“Sigurno je da živimo od prodaje, tako da ćemo morati prodavati da dovedemo igrače. Sve će se događati iza Eura, imamo vremena. Velike europske lige počinju s pripremama sredinom sedmog mjeseca. Ima vremena, iako se nama žuri zbog europskih kvalifikacija. Nećemo dovoditi igrače radi reda pa da ih se poslije ne možemo riješiti.”

Talijan je bio prvi izbor…

“Kad igraš za Hajduk, uvijek ti je cilj biti prvi jer igraš u velikom klubu. Ali u nogometu se ne može ništa obećati, tako ni rezultat. Prvi cilj je pokušati ući u Konferencijsku ligu, ali ne može se obećati rezultat. Gattuso je bio prvi izbor jer sam se s njim čuo prije mjesec dana. Bila je borba, bilo je teško, bilo je i drugih trenera, ali hvala Bogu da je Gennaro s nama. Veliko ohrabrenje za mene i za cijeli klub, ali ne gledam na sebe. Meni je Hajduk na prvom mjestu. On nam treba da uvede ono što nam je nedostajalo, rad i disciplina. To je temelj, a nakon toga idemo korak po korak. Trebat će i njemu vremena da se navikne na našu momčad i ligu.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!