U splitskoj crkvi održat će se – misa za uhićene torcidaše

Hrvatska 25. svi 202215:47 > 16:32
GuliverImages

Iz Splita stiže jedna bizarna vijest vezana uz nedavne nerede na autocesti između Torcide i hrvatske policije. 

Naime, kako prenosi Večernji list, u crkvi svetog Dominika u Splitu u četvrtak će se u 11 sati održati misa za navijače Hajduka koji su privedeni nakon utakmice u Maksimiru.

Motiv organizacije mise jest navodna teza da se u istražnom zatvoru trenutačno nalaze deseci navijača koji nemaju veze s napadom već su se igrom slučaja nalazili u koloni prema Splitu. Policija ih je, naime, uhitila u neselektivnom provođenju sile i uhićivanju apsolutno svakoga tko se te večeri našao na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, a imao je navijačka obilježja Hajduka.

Misu će u jednoj od najautentičnijih i najpoznatijih splitskih crkava predvoditi fra Jozo Ćirko.

Podsjećamo, nakon što GNK Dinamo predvođen Krešimirom Antolićem nije dopustio Torcidi unos transparenata i bubnjeva na maksimirsku južnu tribinu uoči subotnjeg derbija zadnjeg kola HNL-a između Dinama i Hajduka – više je stotina pripadnika Torcide na odmorištu Desinec, u smjeru Splita, krenulo u napad na samo 16 policajaca. Kako je policija istaknula na izvanrednoj konferenciji za medije, napadači su, između ostalog, koristili i baklje u neposrednoj blizini benzinske crpke.