“Slučaj Simon” – tko na to ima pravo?!

Hrvatska 7. velj 202414:53 1 komentar
Photo FCI Fabrizio Carabelli via Guliver

Ako je netko bio igrač od glave do pete, uzorna osoba i dinamovac, onda je to Kruno Simon.  

“S obzirom na nedavna događanja mislim da bi bilo pametno da svi malo stanemo na loptu. Pogođen nekim scenama koje su me kao rođenog Zagrepčanina i iskrenog, velikog dinamovca jako pogodile (tu ne mislim na razgovor ispod zapadne tribine na dan utakmice s Goricom), odlučio sam se povući iz utrke za Skupštinu i nastaviti podržavati naš Dinamo kao i dosad, isključivo kao navijač. Mislim da nam svima klub treba biti ispred interesa jer nas je i ovako svakim danom sve manje. Pozdrav svim iskrenim dinamovcima.”

Tako je utorak govorio Krunoslav Simon, bivši hrvatski košarkaški reprezentativac, prvak Europe s Efesom i što je za ovu priču bitno – iskreni dinamovac. On je podržao listu Otta Barića “Dinamo iznad svih” koja se već kolokvijalno u krugovima oko izbora zove i Antolićeva lista, što očito nekom nije leglo.

VEZANA VIJEST

Krunoslav Simon je ako mene pitate baš prava osoba koja bi mogla sjediti u Dinamovoj skupštini. Neovisan, neopterećen, voli nogomet i Dinamo i uvijek je to naglašavao. Sličan mu je Filip Zubčić, naš aktivni alpski skijaš koji također neizmjerno voli klub iz Maksimirske 128. Dakle, Simon bi bio jedno svojevrsno osvježenje, nikako ne neka figura koja bi digla ruku reda radi da podrži većinu. Znam da bi jasno komunicirao svoje stavove, kao osoba je izgrađen po uzusima profesionalizma, a moji dečki iz redakcije su ga i osobno upoznali i oduševljeni su tom činjenicom. Kruno je toliko jednostavna, pristupačnim komunikativna osoba s kojom se može razgovarati o svakoj temi. Nije isključiv, glasan, ne nameće svoje stavove već pokušava argumentima razgovarati o svakoj temi koje se dotakne. Da ne duljim – jednostavno je osoba na svom mjestu.

VEZANA VIJEST

Da prljavi igraju prljavu i nije nešto što nas može iznenaditi, bilo je za očekivati da će ‘borba za Dinamo’ podrazumijevati i sva moguća sredstva. Podvale, laži, spletkarenja, ali još nije ni počelo a već smo otišli – do kraja. Prijetnje Kruni Simonu zbog toga što je izabrao svoju listu, svoj put prema  Dinamu kako ga on želi vidjeti su u najmanju ruku – opasne. I to nas sve ponajprije mora rastužiti, a onda i jako zabrinuti.

Ostalo je osam dana do isteka roka za podnošenje kandidacijskih lista u Prvoj izbornoj poziciji. Dvije su liste poznate – “Dinamovo proljeće” i “Dinamo iznad svih”. Očekuje se da će se do sljedećeg tjedna pojaviti još neka lista koja može kandidirati na izborima 2. ožujka 2024. godine. Da rezimiram – u Prvoj izbornoj jedinici se traži 25+5 (ovih pet su zamjene) članova nove Dinamove skupštine, a mnogo je zainteresiranih.

Počela je bitka za Dinamo, jedan poseban klub, koji je u svojoj povijesti i prošlosti imao “puta na glavi” kao malo koji klub. Nesreće, prokletstva, pa onda desetljeće velikog uzleta na leđima čovjeka koji je pobjegao od hrvatskog pravosuđa u susjednu zemlju koja ga štiti. Nažalost, počela je prljavo., podlo i tužno. Zar pravi dinamovci doista ne zaslužuju pošten i pravedan klub?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare