‘Ćiro je od nas napravio veće igrače nego što smo bili’

Hrvatska 8. velj 202321:02 > 21:02
Sport Klub

Stjepan Deverić, nogometni trener i jedna od legendi Dinama, u Dnevniku N1 govorio je o svom prijatelju Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Kaže da je sve pogodila tužna vijest o odlasku trenera svih trenera bez obzira na to što su svi znali da je u teškom stanju.

“Cijeli dan je nikakav”, rekao je Deverić za N1.

Svog prijatelja, kaže, pamtit će prvo kao velikog čovjeka, a onda i kao velikog trenera.

“On nam je bio kao drugi roditelj, pogotovo nama mlađima. Napravio je od nas svih veće igrače nego što smo u tom trenutku bili”, kaže Štef ističući da je puno dobrih stvari po kojima će ga pamtiti.

“Nikad nije bilo dosadno s njim. Kada su bili treninzi i utakmica bila je maksimalna disciplina i red. Poslije je bila zafrkancija. U svim segmentima je imao mjeru. Mi smo ga morali slušati. On je imao maksimalno autoritet. Njegova riječ je bila zakon i svi smo ga slušali. Kada nas je trebalo štititi, štitio nas je, kada nas je trebalo napadati, napadao nas je, ali smo bili svjesni toga da je uvijek bio u pravu”, prisjetio se Štef.

Zaključio je da je Ćiro, među puno lijepih stvari, ostavio iza sebe i jedan pristup rada kako bi to trebalo izgledati u nogometu.

Komentari

Vaš komentar