Danska i Slovenija u svemu su izjednačeni, evo bizarnog razloga zašto su Danci ispred

Euro2024 25. lip 202423:26 0 komentara
Buriakovx by Guliver

Nakon što su odigrali utakmicu bez pogodaka protiv reprezentacije Engleske u Koelnu, nogometaši Slovenije mogu slaviti plasman u nokaut fazu velikog natjecanja, što će im biti prvi nastup u osmini finala u povijesti.

Engleska je s pet bodova završila na vrhu skupine, a između Slovenije i Danske koje su osvojile po tri boda, na kraju je presudio kriterij boljih rezultata u kvalifikacijama te su Danci završili na drugom mjestu, što ih u osmini finala vodi na Njemačku. Englezi i Slovenci će u srijedu saznati tko će im biti suparnici.

Naime, Slovenija i Danska završile su grupu s identičnim brojem bodova, gol-razlikom te remijem u međusobnom ogledu.

Prvi idući karton je onaj koji se tiče fair-playa, odnosno u prednosti je ekipa koja je skupila manje kartona. No, ni taj kriterij nije mogao napraviti razliku jer imaju isti broj žutih kartona (6) i crvenih kartona (0). Na kraju se morao primijeniti kriterij pozicije u kvalifikacijama i Danci su zbog toga završili skupinu kao drugi, a Slovenci kao treći.

Nevjerojatno je da su ove dvije reprezentacije igrale u istoj skupini i da su osvojile isti broj bodova, točnije 22. No, Danci su tu imali bolji međusoban omjer. U lipnju prošle godine u Sloveniji je bilo 1:1, dok je u studenom Danska kod kuće slavila s 2:1. Tako su Danci završili ispred Slovenaca zbog gola koji su zabili prije sedam mjeseci.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!