Čačić: ‘Slatka pobjeda, ali volio bih da su ovakve rijetke’

Hrvatska 15. srp 202222:49 0 komentara
Hikmet Saatci via Guliver Images

U prvoj utakmici nove sezone Prve HNL Dinamo je u Maksimiru svladao Lokomotivu sa 3-2, iako je nakon 20-ak minuta gubio 0:2, a pobjednički gol Modri su zabili nakon 90. minute.

“To je nogomet, pa i mi smo zabijali prošle sezone u 90. minuti, naravno da je teško. Nakon isključenja Marića, Dinamo nas je počeo lomiti do tog pobjedničkog gola. Iako, i mi smo u zadnjim sekundama imali priliku za izjednačenje”, rekao je trener Lokosa Čabaja nakon susreta, pa nastavio:

Mislim da je publika uživala, mogli su vidjeti golove i drago mi je da je sezona otvorena s kvalitetnom utakmicom. Dinamo je pojačao nakon naša dva gola. U drugom dijelu je to bilo izjednačeno sve do isključenja, onda je Dinamo iskoristio tu prednost. Sada se okrećemo nedjelji i utakmici s Osijekom.”

S druge strane Ante Čačić je bio zadovoljan pobjedom na otvaranju sezone.

“Naravno da je slatka pobjeda u 90. minuti, ali ne bih želio da se ovakve stvari često događaju. Očekivano teška utakmica na početku sezone, mi još nismo u petoj brzini. Imali smo dobre prilike na početku, ali onda primili dava gola. Potom smo promijenili snačin igre i izjendačili. Drugi dio je Lokomotiva bila u podređenom položaju, ali nismo stvarali puno prilika. Sigurno da nam je i crveni karton olakšao posao, ne bi bilo nezasluženo da je završilo bez pobjednika”, rekao je Čačić, a onda prokomentirao uvođenje Drmića i promjenu sustava igre:

“Kod 0:2 nisam mogao čekati, morao sam odmah uvesti Drmića, a on je sjajno reagirao. Kada je u pitanju Ljubičić i njegovo igranje na beku, on je dobro odigrao na toj poziciji, to je pokazao i u Superkupu.”

Europa?

“Od sutra se krećenmo pripremati za Makedonce. Znamo sve o njima, ali znamo da neće biti lagano, vidjeli ste i danas, nema laganih utakmica. Ovakve stvari bi nas u Europi mogle koštati.”