Najbolji ikad prodaje ‘najgoru’ franšizu: Jordanu je dosta

Košarka 17. ožu 20239:00
AP Photo/Beth A. Keiser via Guliver

Michael Jordan priprema se na prodaju Charlotte Hornetsa, javlja Adrian Wojnarowski s ESPN-a. Najveći košarkaš svih vremena u ozbiljnim je pregovorima s aktualnim manjinskim vlasnikom Gabeom Plotkinom te Rickom Schnallom, manjinskim vlasnikom Atlanta Hawksa

Jordan je prvo 2006. kupio manjinski udio u ondašnjim Charlotte Bobcatsima, a 2010. je postao njihov većinski vlasnik u poslu vrijednom 275 milijuna dolara. Franšiza je trenutačno procijenjena na 1.7 milijardi dolara i jedna je od najmanje vrijednih u NBA ligi, ali opet šesterostruko nadmašuje vrijednost Jordanovih ulaganja.

Jordanu, koji je rođeni pobjednik i vlasnik je šest NBA naslova, dosta je gledati kako mu momčad iz sezone u sezonu tone sve dublje, a ne nazire se neki napredak. Niti imaju budućnost pickova na draftu niti dobre mlade igrače, a i kao franšiza dosta su neprivlačni najvećim NBA zvijezdama.

Iako mu igračku karijeru nitko nije nadmašio, Jordan se nije proslavio kao vlasnik. Otkako je 2010. postao većinski vlasnik Hornetsa, samo triput su ušli u doigravanje i svaki put ispali u prvom krugu.

 

Komentari

Vaš komentar