Košarkaška Euroliga i sljedećih pet godina samo na SK!

Euroleague 28. velj 202312:21 > 12:22
Gulliver

Novi višegodišnji ugovor osigurava kanalima Nova i Sport Klub nastavak prijenosa natjecanja koje organizira Euroleague Basketball u sljedećih pet godina, a time i obilježavanje puna dva desetljeća suradnje. Također, ovo je i nastavak strategije širenja kompanije United Media u jugoistočnoj Europi gdje je košarka jedan od dominantnih sportova.

Euroleague Basketball, organizator dva vrhunska europska košarkaška natjecanja i United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Europi sa zadovoljstvom objavljuju nastavak dosadašnje suradnje i potpisivanje novog ugovora koji osigurava ekskluzivna prava prijenosa utakmica Euroleague i Eurocup-a u Hrvatskoj, Srbiji,
Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj i Cipru.

Naši partneri – kanali na kojima se emitira Euroleague, su od suštinske važnosti za uspješno poslovanje, a imati tako značajnog partnera kao što je United Media, koja

je posvećena prenositi naše utakmice gledateljima u zemljama jugoistočne Europe, je ključ u pridobivanju nove publike“, izjavio je izvršni direktor Euroeleague Basketball Marshall Glickman. „Nova i Sport Klub su naši dugogodišnji partneri, a puna dva desetljeća suradnje dokaz su zajedničke posvećenosti da ponudimo vrhunske produkcijske standarde i da kreiramo sadržaj za rastuću i vrlo zahtjevnu bazu fanova“.

Grčka i zemlje Adriatic regije imaju dosta predstavnika u natjecanjima Euroleague Basketball: Crvena Zvezda Meridianbet i Partizan Mozzart Bet su moćni predstavnici Srbije u Euroleague, dok Olympiacos Piraeus i Panathinaikos Athens predstavljaju Grčku, a Budućnost VOLI Podgorica i Cedevita Olimpija sudjeluju u Eurokupu.

Ugovor s Euroleague Basketball je vrlo važan potez za dugoročne planove koje United Grupa ima u zemljama za koje smo otkupili petogodišnja sportska prava. Ovo
investiranje u najbolji medijski sportski sadržaj je još jedan pokazatelj koliko smo posvećeni razvoju tržišta Grčke, Cipra i zemalja Adriatic regije, koje vidimo kao stratešku lokaciju United Grupe“, izjavio je predsjednik United Grupe, Nikos Stathopoulos.

„Bilo nam je vrlo važno omogućiti gledateljima naših kanala da u sljedećih pet godina prate ovo spektakularno sportsko natjecanje. Suradnja s Euroleague oduvijek je bila na vrhunskom nivou, a povjerenje koje smo međusobno gradili u prethodna dva desetljeća bilo je, vjerujem, presudno u potpisivanju petogodišnjeg ekskluzivnog
ugovora. U razdoblju u kojem vlada vrlo kompleksna situacija na tržištu kupnje sportskih prava, iznimno smo ponosni što smo omogućili ljubiteljima vrhunske košarke da utakmice najboljih europskih natjecanja gledajuna našim kanalima Nova Sports u Grčkoj i Cipru, kao i na Sport Klubu u zemljama Adriatic regije.

United Media je godinama vodeća kompanija kad su u pitanju prava emitiranja najvažnijih sportskihdogađaja, a ovaj ugovor je samo još jedna potvrda našeg strateškog opredjeljenja da ćemo i u budućnosti gledateljima osigurati prijenose najprestižnijih natjecanja“, izjavila je izvršna direktorica United Media Aleksandra Subotić.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.