Postoji li još netko tko sumnja u Livija?

Hrvatska 5. pro 202220:442 komentara
REUTERS DYLAN MARTINEZ via Guliver

Nije bilo nimalo sporno tko će nakon ovakvog dana biti junak. Spasio je Hrvatsku od ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Kataru i odveo nas u četvrtfinale. Svijet je danas glasno čuo njegovo ime - Dominik Livaković.

Bio je sa svih strana osporavan, neki su ga branili, golman Dinama Dominik Livaković u osmini finala Svjetskog prvenstva opravdao je povjerenje koje mu je dao izbornik Zlatko Dalić.

Nisu Vatreni mogli u 120 minuta slomiti Japance, završilo je u regularnom dijelu 1:1. A onda se Livi upisao u povijest. S tri obrane u raspucavanju Livaković je sa svojih 27 godina postao jedan od trojice kojima je to uspjelo.

Prvi je Portugalac Ricardo koji je tri penala obranio kada je Portugal 2006. u Njemačkoj nakon penala izbacio Engleze, a drugi je Danijel Subašić kojem je to uspjelo protiv Danaca u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Posebne je pohvale nakon predstave Livaković dobio od kapetana Luke Modrića.

“Livi je bio čudo. Pokazao je kakav je golman, svaka mu čast, odveo nas je u četvrtfinale”, rekao je Modrić nakon utakmice s Japanom.

Prije Katara bilo je i pitanje treba li biti prvi golman Vatrenih. Nakon pobjede nad Austrijom 3:1 u Ligi nacija za Sport Klub nogometni stručnjak Tomislav Ivković prokomentirao je upravo one koji to dovode u pitanje. Doduše, pomalo ‘grubo’.

To su neznalice koji to uopće dovode pod upitnik. Kad netko dovede pod upitnik njegov status i da je broj jedan u reprezentaciji, onda taj ne zna ništa o nogometu. Druga stvar su želje, a jedno je realnost. To nije radio po željama, kao što je nekad bilo. Nazoveš pa naručiš pjesmu”, rekao je prije nekih tri mjeseca Ivković.

Ovaj je doboj potvrdio, da, Livi treba biti prvi golman. Rođeni Zadranin u Rusiji 2018. nije upisao nijedan nastup za reprezentaciju, ali se vratio kući s medaljom oko vrata.

A sada je ovaj skroman mladić postao junak koji je još uvijek aktualne viceprvake odveo u četvrtfinale. Postoji li i sada netko tko još sumnja da Livi ne treba biti prvi golman Vatrenih?

Komentari

Vaš komentar