Ukrajina zakomplicirala situaciju u našoj grupi

fiba.basketball

Hrvatska je osigurala osminu finala Eurobasketa, ali jučerašnjim neočekivanim porazom Talijana od Ukrajine sve se zakompliciralo.

Naime, košarkaši Ukrajine zadržali su stopostotni učinak i nakon svog trećeg nastupa u skupini C na EuroBasketu, u kojoj igra i Hrvatska, Ukrajinci su u ponedjeljak u Milanu svladali domaćina Italiju sa 84-73.

Ukrajina se ovom pobjedom pridružila Grčkoj na vrhu ljestvice, obje reprezentacije imaju omjer 3-0 prije međusobnog dvoboja u utorak. Hrvatska je treća sa 2-1, a Italija četvrta sa 1-2, a te dvije reprezentacije će se također susresti u utorak. Na dnu su Estonija i Velika Britanija sa po 0-3.

S obzirom da se Bogdanović i ekipa križaju sa skupinom D gdje je Srbija, nije nemoguće da s njima zaigramo već u osmini finala. Bilo bi od iznimne važnosti kada bi večeras dobili Italiju, a Grčka Ukrajinu, tada ne bi završili četvrti i išli vrlo vjerojatno na Srbiju koja bi po svemu sudeći trebala završiti prva u svojoj skupini.

U slučaju poraza od Italije, pod uvjetom da Grčka dobije Ukrajinu, onda bi vjerojatno s Ukrajinom igrali za treće mjesto u skupini. No, ako i tu ‘padnemo’ onda ćemo gledati naše protiv Srbije u osmini finala. Lakše bi sigurno bilo s Poljacima ili Izraelcima, možda i Česima, ali sve ovisi još o zadnja dva kola.

No, neka košarkaši odrade dvoboj s Talijanima (21 sat, SK1), pa ćemo kasnije o kalkulacijama…

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Komentari

Vaš komentar