SKener: Karoglan je imao sreću da je s druge strane Rijeka

Blog 14. ruj 202218:57 0 komentara
Robert Matić / hajduk.hr

Mislav Karoglan dočekao je priliku života nakon odlaska Valdasa Dambraukasa s klupe Hajduka i u debiju u Jadranskom derbiju srušio na Poljudu Rijeku 2:0.

U trenutku kada je Hajduk izdao priopćenje o smjeni Dambrauskasa i objavio da će Karoglan biti trener prve momčad puno je bilo onih koji su imali upitnik nad glavom tko je sad taj… Jer ako priopćenje stiže tri dana nakon kiksa, očekuje se da uprava ima rješenje koje nije vatrogasno.

Nakon postavljanja Karoglana i prve utakmice koju je vodio treba se postaviti pitanje je li on možda nešto više za Hajduk od kratkoročnog rješenja. Jer novi trener Hajduka teško da je mogao i sanjati bolji raspored u prve dvije utakmice, raspadnutu Rijeku pa Istru na Poljudu, a onda odmor i reprezentativna stanka.

Donositi zaključke o njemu nakon takvih utakmica bilo bi neozbiljno, pogotovo nakon onog što smo vidjeli danas na Poljudu. Da, Hajduk je dominirao i u nastavku ipak slomio Riječane te preuzeo drugo mjesto. No, treba biti iskren i reći otvoreno da je Hajduk danas imao sreću što je s druge strane bila Rijeka.

Majstorija Biuka slomila je Riječane, a nakon toga bila je to jednosmjerna cesta i bilo je samo pitanje hoće li još zabiti koji ili ne. Na kraju su uspjeli još jednom pogoditi i preuzeti drugo mjesto.

Gledajući konkurenciju u HNL-u dojam je da mogu istrpiti i Karoglana malo više od te dvije sljedeće utakmice, jer prvi ionako ne mogu biti, a drugo mjesto teško da im tko može ugroziti.

Rijeka? Stigao je četvrti poraz u nizu, novi trener Serse Cosmi izgubio je i drugi uzastopni derbi uz gol razliku 0:5. A kako djeluju na terenu, ni Cosmi tu ne može puno, osim ako Damir Mišković u siječnju ne zavuče ruke u džep i dovede igrače dostojnih dresa kluba.

Do tada, i Hajduk i Rijeka su zasluženo tu gdje jesu.