VIDEO: Skoro kobni trenutak koji je Bagnaiu mogao koštati naslova

Automoto 20. stu 202310:54 0 komentara

Francesco Baganaia nalazi se na korak od osvajanja nove titule svjetskog motociklističkog prvaka

Pretposljednja utrka u kalendaru MotoGP-a svakako nije razočarala. Katar je bio domaćin, a u fokusu je, naravno, bila izravna borba Pecca Bagnaie i Jorgea Martina koji se bore za naslov u ukupnom poretku.

Jorge Martin je imao problema od samog početka utrka dok je Bagnaia nametnuo vrlo brz tempo, a većinu je utrke proveo u vodstvu.

Međutim, kako se utrka bližila kraju, sjajni Giannantonio je počeo ubrzavati, a tri kruga prije kraja, Talijan koji će prema svemu sudeći ostati bez angažmana sljedeće sezone, probio se na prvo mjesto ispred vodećeg u ukupnom poretku.

Bagnaia je u konačnici završio drugi što je plasman s kojim, obzirom na lošu utrku Martina, može biti itekako zadovoljan jer sada ima 21 bod prednosti pred posljednju utrku u Valenciji gdje ćemo dobiti konačni rasplet.

Međutim, Bagnaia je u trenutku htio prvo mjesto u Kataru, a zbog toga je zamalo kiksao i tako ugrozio svoje šanse za naslov. Naime, pokušavao je brzo prestići Giannantonia tri kruga prije kraja i tako ponovno zasjesti na poziciju broj jedan, međutim, malo je nedostajalo da u pokušaju preticanja zapne za zadnji kotač vodećeg vozača i tako napravi pogrešku koja bi ga u konačnici mogla koštati ukupnog naslova.

No, na sreću po oba vozača, Bagnaia je u posljednjem trenutku izbjegao sudar te izletio sa staze, no uspio je nastaviti utrku i u konačnici završiti kao drugoplasirani.

Posljednju utrku u Valenciji pratite ovog vikenda ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.