VIDEO: Legendarni Belichick nosio hrvatsku zastavu

Američki nogomet 3. lis 20229:13 > 9:151 komentar

Legendarni trener Bill Belichick pojavio se u nedjelju navečer na terenu s hrvatskom zastavom na majici u utakmici četvrtog tjedna NFL prvenstva između Green Baya i New Englanda.

Naime, kako je najavljeno, tijekom ovog i sljedećeg tjedna više od 200 igrača i trenera na kacigama će nositi naljepnice sa zastavom države ili teritorija koji predstavlja njihovu nacionalnu ili kulturnu baštinu.

Hrvatska je jedina zemlja iz regije koja ima predstavnika u NFL-u, a to su legendarni Belichick i njegovi sinovi Steve (trener linebackera) i Brian (trener safetyja), koji su također istaknuli zastave zemlje iz koje dolaze.

Belichick je rođen u Nashvilleu, a svoje je podrijetlo i prije pokazao na slične načine. Otac mu je rođen u Sjedinjenim Državama, no baka i djed po ocu, Ivan Biličić i Marija Barković, doselili su u SAD iz Karlovca 1897. godine.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Komentari

Vaš komentar