Sestre Jurković u finalu Europskog prvenstva

Vodeni sportovi 11. kol 202210:35 > 10:36
LiveMedia/Danilo Vigo/IPA/

Najbolje hrvatske veslačice, sestre Ivana i Josipa Jurković u jutrošnjim su kvalifikacijama izborile nastup u A finalu Europskog prvenstva u Münchenu u konkurenciji dvojaca bez kormilara. 

Sestre Jurković su nastupile u drugoj od dvije kvalifikacijske skupine i u uzbudljivom finišu uspjele obraniti drugo mjesto koje su držale gotovo cijelu utrku, što im je donijelo izravan plasman u borbu za odličja.

Hrvatske veslačice su do cilja došle za sedam minuta, 51 sekundu i 42 stotinke te su za 48 stotinki bile brže od Irkinja Emily Hegarty i Fione Murtagh (7:51.90) koje su osvojile treće mjesto i morat će u repasažu tražiti put do mjesta u A finalu, a prošle godine su na Olimpijskim igrama u Tokiju bile dio irskog četverca koji je osvojio broncu.

Uvjerljive pobjednice u ovoj kvalifikacijskoj skupini bile su Rumunjke Ioana Vrinceanu i Denisa Tilvescu s rezultatom 7:46.57 minuta.

Iz prve kvalifikacijske skupine izravno su se u A finale plasirale Britanke Emily Ford i Esme Booth (7:44.93) te Nizozemke Ymkje Clevering i Veronique Meester (7:50.48).

Utrka za odličja ženskih dvojaca bez kormilara na rasporedu je u subotu, a start je predviđen u 11 sati i 44 minute.

U četvrtak će u Münchenu u kvalifikacijama nastupiti trofejna braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće te Dora Dragičević u konkurenciji lakih samaca.