VIDEO: Jarnijevi izabranici s bodom odlaze s Eura

Mladi hrvatski nogometaši do 17 godina u posljednjem su susretu na Euru, kojem je domaćin Mađarska, osvojili prvi bod, odigrali su u 3. kolu skupine D s Nizozemskom 1:1 (0:0).

Time su mladi Hrvati završili s nastupom na Euru osvojivši treće mjesto u skupini s jednim bodom. Isti broj bodova ima posljednja Nizozemska.

U prvom poluvremenu mladi Nizozemci su bili bolji, ali na odmor se otišlo netaknutih mreža. U nastavku su obje reprezentacije imale niz odličnih prilika, a prva je do pogotka došla Nizozemska.

U 53. minuti je strijelac bio Jesse Bal nakon što je krivu procjenu imao hrvatski vratar Josip Cundeković, No, Hrvatska U17 je uspjela izjednačiti u 66. minuti nakon što je Mikić ubacio loptu pred suparnička vrata, a dobro je iz blizine reagirao Ljubo Puljić i zabio za 1:1.

Do kraja su mladi Nizozemci bili bolji, imali su dvije vrlo dobre šanse za pobjedu, ali završilo je bez pobjednika. U drugom susretu 3. kola ove skupine Engleska i Švicarska su odigrali bez golova.

Prije ovog poraza izabranici Roberta Jarnija poraženi su od Engleske 0:1 te od Švicarske 1:2.

Iz skupine D u četvrtfinale su se plasirali prvoplasirana Engleska i drugoplasirana Švicarska. Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske, a Švicarska protiv Njemačke.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.