Tako blizu: Alcaraz bolji od Čilića nakon pet setova

Grand Slam 6. ruj 20228:24 0 komentara
Guliver Images

Hrvatski tenisač Marin Čilić oprostio se u osmini finala US Opena, bolji je bio Carlos Alcaraz sa 6:4, 3:6, 6:4, 4:6, 6:3 nakon četiri sata igre.

U prvom setu Čilić je Alcarazu uzeo servis odmah na početku, ali ga je Španjolac odmah i vratio te oduzeo servis hrvatskom tenisaču i onda priveo taj prvi dio meča u svoju korist 6-4. Drugi set donosi sličnu situaciju samo sada servis na početku gubi Čilić koji ga odmah i vraća i oduzima ga Španjolcu i on ovaj set dobiva sa 6-3.

Treći set donosi izjednačenu igru, Alcaraz uzima servis hrvatskom tenisaču tek na kraju za 6-4. U četvrtom setu je situacija ponovljena, samo sada na kraju Čilić uzima servis Alcarazu za 6-4. Međutim, u zadnjem setu, koji je bio preslika prvog seta, prevaga odlazi na stranu Španjolcu kojem je ovo treća pobjeda u četiri međusobna ogleda s Čilićem.

U vrlo izjednačenom meču Čilić je servirao 14 aseva, a španjolski tenisač četiri. No Čilić je napravio i 13 dvostrukih grešaka i čak 63 neprisiljene pogreške. Suparniku je pet puta uzeo servis, a svoje je gubio šest puta. O tome koliko je meč bio izjednačen govori činjenica da je hrvatski tenisač u meču osvojio 142 poena od ukupno 285, dok je Alcaraz osvojio samo jedan više.

Alcaraz će u četvrtfinalu igrati protiv Talijana Jannika Sinnera koji je u osmini finala bio bolji od Bjelorusa Ivaške.