Bez prve tenisačice svijeta u Glasgowu: ‘Tužna sam’

Tenis 3. lis 202214:20 > 14:21
REUTERS/Yves Herman

Poljska tenisačica Iga Swiatek je u ponedjeljak objavila da neće igrati za Poljsku sljedeći mjesec u finalu Billie Jean King kupa u Glasgowu.

Prva tenisačica svijeta je pomogla Poljskoj u travnju da se plasira u finale Billie Jean King kupa, ali se taj turnir održava od 8. do 13. studenog, samo dan nakon WTA završnice koja se ove godine igra u  Fort Worthu u Teksasu.

“Dosta sam razmišljala o tome i razgovarala sam sa svojim timom, ali neću biti u stanju na Billie Jean King kupu u Glasgowu. I zbog toga sam tužna”, kazala je Swiatek.

“Jako mi je žao jer igram za Poljsku kad god je to moguće i uvijek dajem sve od sebe. Igranje za Poljsku ove godine bila je čast i nadala sam se da ću to moći napravit i na kraju sezone. Razočarana sam da vodeća teniska tijela nisu postigla sporazum o nečemu tako temeljnom kao što je kalendar turnira, zbog čega imamo samo dan da putujemo i mijenjamo vremenske zone”, dodala je.

I dok završnicu organizira  WTA, Billie Jean King kup, ranije poznat kao Fed kup, vodi Međunarodna teniska federacija.

Na Billie Jean King kupu nastupa 12 timova koji su podijeljeni u četiri skupine po tri. Pobjednici skupina prolaze u polufinale. Poljska je u skupini D s Češkom i SAD-om.

Komentari

Vaš komentar