VIDEO: Bivši prvak poražen treći put u nizu, pobjeda Volkova

SK Fight 12. ožu 202310:27

Glavna borba večeri ponudila je obračun dvojice top pet bantamaša, a dodatnu zanimljivost pružao je animozitet između Petra Yana i Meraba Dvalishvilija

Još od Yanovog rivalstva s Aljamainom Sterlingom, stvorile su se određene tenzije između Meraba i Yana. Gruzijac je inače sparing partner i jako dobar prijatelj Petra Yana, a na konferenciji za medije upleo je i političke sukobe Rusije i Gruzije u svoj meč protiv Yana.

Problem za Dvalishvilija predstavlja činjenica da je Aljamain Sterling prvak bantama. Dvalishvili i Sterling ne planiraju se međusobno boriti jer su jako dobri prijatelji. Postoji ipak opcija da Sterling napusti tu kategoriju kako bi otvorio put Merabu, ali Sterling barem zasad ostaje u bantamu. Naime, 6. svibnja (peti mjesec) čeka ga obračun s Henryjem Cejudom. Nakon tog meča, tko zna, možda Sterling uistinu otvori put Merabu, ako tada uopće bude prvak.

U sunaslovnoj borbi večeri na UFC Fight Night 221 eventu gledali smo svojevrsni obračun Alexandera. Rus Alexander Volkov borio se protiv Moldavca Alexandera Romanova. Alexander Volkov bez gotovo ikakvih problema došao je do pobjede nokautom u prvoj rundi.

Lakoćom je ‘‘Drago‘‘ došao do druge uzastopne pobjede i ukupno 36. u karijeri. Uspješno je obranio i svoje osmo mjesto u poretku izazivača unutar teške kategorije. Moldavac Romanov upisao je drugi poraz zaredom, nakon što ga je Marcin Tybura porazio u osmom mjesecu prošle godine. Nadao se Romanov pobjedom protiv Volkov uskočiti u top 10, ali razlika u kvaliteti bila je prevelika u korist Volkova.

Komentari

Vaš komentar