UFC na SK Fight: Rakić se vraća nakon 14 mjeseci!

SK Fight 12. svi 202219:09 > 19:11
Guliver Images / BB190531JN046

U Las Vegasu nas u noći sa subote u nedjelju čeka novi UFC Fight Night, uz prijenos na SK Fight od 4 sata.

Glavna borba večeri bit će ona srpskog borca Aleksandara Rakića i Poljaka Jana Blachowicza u poluteškoj kategoriji (do 93 kilograma).

Rakić u oktogon vraća nakon 14 mjeseci pauze, i to u meču koji je prvotno bio zakazan 26. ožujka, no Blachowicz se ozlijedio tijekom priprema pa je morao biti određen novi datum.

“Moram ostvariti sjajan rezultat, dominantan nastup. Moram svima poručiti da sam ja sljedeći koji će se boriti za pojas. Dugo sam bez borbe, baš sam zbog toga i toliko ‘gladan’ i zato se toliko radujem borbi u subotu. Puno sam naučio tijokom prošle godine, mislim da sam sada godinu dana pametniji. Fizički sam spremniji, trenirao sam na raznim mjestima širom svijeta. Ovo je moja najduža pauza otkad sam postao član UFC-a”; najavio je Rakić pa dodao:

“Najbitnije je slaviti – možda protiv Santosa nije sve prošlo onako kako su navijači željeli, ali pobjeda je pobjeda. Bila je to taktička pobjeda jer smo znali kakav je Santos udarač. U karijeri sam se dosad borio s trojicom bivših izazivača, a sada je na red došao bivši prvak. Želio bih nastup ‘za špice’, ali za tako nešto je potrebno dvoje, zar ne? Jako sam sretan što sam dobio priliku da se borim sa Blachovichem, jako mi se sviđa taj izazov. On je pobijedio Israela Adesanyu. Ima pritiska, ali to je pozitivan pritisak, koji ja volim.”

Ostale glavne borbe UFC Fight Nighta u Las Vegasu:
Ryan Spann VS Iona Cutelabe (poluteška)
Davey Grant VS Louis Smolka (bantam)

Katlyn Chookagian VS Amanda Ribas (muha)
Frank Camacho VS Manuel Torres (laka)
Jake Hadley VS Allan Nascimento (muha)