VIDEO: Duvnjak briljirao kao u najboljim danima protiv ljutog rivala

U ovom dvoboju Duvnjak i Gidsel su se nekoliko puta sučelili, ali sve je proteklo u fair-play borbi, a ono što je najvažnije naš kapetan je pokazao da se nalazi u odličnoj formi manje od dva mjeseca uoči Europskog prvenstva koja će se igrati u Njemačkoj.

Domagoj Duvnjak, hrvatski kapetan u dresu Kiela u derbi sudaru njemačke rukometne Bundeslige odigrao je sjajnu utakmicu. Postigao je devet pogodaka uz postotak šuta 64 posto (9/14), ali sjajno odigrao i u obrani, te nesebično razigravao i svoje suigrače. Kiel je slavio 30:26, te nanio Fuchse Berlinu prvi poraz u sezoni.

Dvoboje je imao i svoju zanimljivost u činjenici da je Duvnjak igrao protiv Mathisa Gidesela sjajnog danskog rukometaša, koji je također zabio devet golova uz još bolji postotak šuta 81.82 (9/11), s kojim ima povijest s posljednjeg svjetskog prvenstva. Naime, nakon što je Duvnjak grubo nasrnuo na Gidsela i pružio mu ruku, Danac je to odbio i bila je to jedna ružna gesta, o kojoj se puno pisalo i pričalo.

U ovom dvoboju su se nekoliko puta sučelili, ali sve je proteklo u fair-play borbi, a ono što je najvažnije Duvnjak je pokazao da se nalazi u odličnoj formi manje od dva mjeseca uoči Europskog prvenstva koja će se igrati u Njemačkoj.