Horvat: Štrlek? Svi s popisa su u kombinaciji

Rukomet 14. sij 202213:20 > 13:21
Jozo Čabraja / kolektiff

Prespavao je noć pa otkrio svoje dojmove nakon poraza 22:27 od Francuske na otvaranju Eura u mađarskom Szegedu.

Pred medije je stao izbornik Hrvoje Horvat.

“Neću reći da je bilo za očekivati, ali s obzirom da je to Francuska… Bilo je nervoze, previše smo ih respektirali. Nema puno vremena za tugovanje. Napravili smo prve razgovore, pogledi su usmjereni ka Srbiji, gledamo prema naprijed.”

Rekao je i nekoliko riječi o idućem protivniku, Srbiji.

“Srbija igra isto ono što je igrala u kvalifikacijama. Igraju obranu 6-0, plitko su oko pivotmena. Halfovi su im agresivniji. Odigrali su dobro protiv Ukrajine, ali to ništa ne znači. Svaka utakmica je za sebe. Očekujem od svojih igrača da im sijeva iz očiju svih 60 minuta. Možete protiv Srbije očekivati borbenu i jaku Hrvatsku. Srce mora biti veliko kao Velebit, ali moramo uključiti i glavu. Imali smo protiv Francuske trenutke gdje smo gubili glavu, promašivali čiste situacije.”

Progovorio je i o trenutku kada se prelomila utakmica protiv Francuza, točnije u 47. minuti kod isključenja tri igrača.

“Što se događalo? Dobili smo isključenja i ostali s tri igrača. Sve je bilo u najboljoj želji, htjeli smo napraviti prekide. Poremetio nam je koncentraciju sudački kriterij.”

Duvnjaka muče leđa, Cindrić je u covid-protokolu, kao i Marić. Kakva je situacija s njima?

“Ne znam, vidjet ćemo večeras. Svi su željni igranja, napravili smo im uvjete da mogu koliko-toliko trenirati. Tek treba vidjeti u kakvom su stanju. Duvnjak je izašao iz karantene, ali ima problema s leđima. Kad je bio u karanteni, nismo tu njegovu ozljedu mogli kvalitetno tretirati.”

O plavom kartonu za Mandića?

“Priključio nam se Marin Jelinić. Čekamo odluku disciplinskog suca oko Mandića pa ćemo vidjeti hoće li Jelinić morati na parket.”

Je li Manuel Štrlek bio u kombinacijama?

“Svi su u kombinacijama, svi koji su na popisu.”

Komentari

Vaš komentar