Cindrić opleo po sucima: ‘Sramota je…’

Rukomet 19. sij 202323:47
Kolektiff Images

Mnogi hrvatski reprezentativci kritizirali su suđenje u utakmici protiv Danske, pa tako i Luka Cindrić...

Cindrić, koji nas je vukao u prvom poluvremenu i utakmicu završio s pet golova, nakon remija s Dancima (32:32) kazao je:

“Odigrali smo jednu vrlo tešku utakmicu, sve smo dali od sebe, svaki od nas. Nažalost, nismo pobijedili, ali možemo biti zadovoljni s prikazanom igrom. Dobro smo otvorili susret, znali smo da samo čvrstom obranom možemo parirati Dancima. U drugom poluvremenu smo imali problema s njihovom igrom sedam na šest, ali smo držali rezultat koji nam je bio odgovarajući. Nismo pokleknuli, držali smo se, na kraju je završilo bez pobjednika.”

Na temu suđenja bio je kratak:

“Suđenje neću komentirati, ali sramota je da se ovakvoj utakmici dosudi deset lopti za njih, a niti jedna za nas.”

Igor Karačić je završio utakmicu s tri gola.

“Trudili smo se od prve do zadnje minute. Držali smo ih cijelu utakmicu, nisu imali prava riješenja. Teško je komentirati na kraju, možda je ostalo neke teoretske nade. Nažalost, na neke stvari na terenu, što se tiče naše igre i angažmana možemo utjecati, ali na neke više sile ne možemo. Nismo otišli tamo gdje smo željeli”, kazao je Karačić.

Nastavio je:

“Želio bih pohvaliti dečke, poslije onako bolnog poraza od Egipta, vratili smo se i skupili. Kada se uđe opušteno, hladne glave, a željni pobjede i dokazivanja, onda to izgleda kao danas.”

Karačić je naglasio kako je sada najvažnije izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre.

“Hrvatska još puno godina može igrati dobar rukomet, ali rezultati su takvi kakvi su. U blagom smo padu, ne smijemo dozvoliti da i drugi put izgubimo Olimpijske igre.”