Ćavar za SK: Perkovac je vođa, ovo je dobar izbor

Izjava 1. velj 202321:00 > 21:02
Bernd Thissen/dpa via Guliver Images

Kapetan iz Atlante kada je Hrvatska stigla do prvog olimpijskog zlata novi je izbornik Kauboja...

U trenutku kada je Hrvoje Horvat već postao bivši na klupi naše rukometne reprezentacije Goran Perkovac je 25. siječnja dao zanimljiv intervju za Večernji list.

“Ako me pitate ima li nade za hrvatski rukomet, odgovorit ću da ima. Itekako. Ali ništa ne ide preko noći pa tako treba biti strpljiv. Opet, primjer iz 2002. godine, kada smo bili posljednji na EP-u, pa godinu dana kasnije svjetski prvaci, dokazuje da se može i za godinu dana napraviti čudo. Igrača imamo, kvalitetu imamo, samo treba sve to dobro posložiti. Naravno, trebat će puno rada” – rekao je Goran Perkovac.

Prvih seniorskih deset godina kao igrač proveo je u zagrebačkom Medveščaku s kojim je čak četiri puta osvajao Kup Jugoslavije. Nakon toga odlazi u Švicarsku, a najpoznatiji je ipak po tomu što je 1996. godine bio kapetan reprezentacije koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u Atlanti. Patrik Ćavar, proslavljeni rukometaš i Perkovčev suigrač s OI, a danas teniski komentator Sport Kluba prisjetio se novog izbornika Kauboja kao igrača.

“Goran je bio perfekcionist, veliki radnik, maksimalno spreman. Uvijek posebno usredotočen na trening, kod njega nije bilo puno riječi, već velika prednost rukometu. Imao je karakter vođe, ali u toj našoj generaciji je doista bilo puno velikih imena i jakih osobnosti” – rekao je Ćavar.

No, jedno je biti igrač, a drugo trener.

“U posljednjem našem razgovoru rekao sam da je Horvat bio premekan. Sada mislim da smo dobili izbornik koji je sušta suprotnost. Uopće ne dvojim da će imati potreban autoritet. Naravno, koliko je dobar kao stručnjak tek treba pokazati. No, važno je da ima silnu ambiciju, da je odlučan i da je u izjavama izravan i konkretan. Mislim da on već sada ima rješenje” – rekao je Ćavar.

Je li došao trenutak za smjenu generacije, za neka nova imena, novi rukomet u odnosu na onaj koji smo igrali posljednje dvije godine.

“Mislim da ne. Treba pametno uglazbiti sve. Igrače koji su do jučer bili stožerni, a ušli su u godine treba imati ako su normalno u punom treningu i ako se mogu posvetiti. A dvije tri godine treba izgraditi novu reprezentaciju koja biti u stanju vratiti se na pozicije na kojima smo donedavno bili. Imamo mi igrača, samo moraju uvijek najbolji biti na okupu i tu ne bi smjelo biti kompromisa” – zaključio je nekadašnji suigrač novog izbornika Ćavar.

Zanimljivo, čelni ljudi HRS-a očito žele sve početi ispočetka. U srijedu su svi protagonisti u našem rukometu dobili otkaz, tako da će Goran Perkovac izabrati svoj stručni stožer, te da će za sve izravno i odgovarati. HRS bi i inače trebao stati uz izbornika, bez vječnih savjetnika.

Komentari

Vaš komentar