Ćavar za SK: Kad je bilo stani-pani mi nismo imali ‘killera’!

Rukomet 20. sij 202423:04 0 komentara

"Duvnjak, Karačić i Cindrić imaju određeni broj godina, one su ih pritisnule. Kada se oni povuku, neki poput Lučina će morati preuzeti dirigentsku palicu. A razlika između dobrog i velikog igrača je u tome da on od sedam utakmica pet odigra vrhunski, a dvije vrlo dobro. To kod Tina nisam vidio na ovom turniru. No, kažem vrijeme je njegov saveznik."

“Kume, nije to to! – uoči početka razgovaro rekao je Patrik Ćavar, jedan od najboljih rukometaša koje smo imali.

Prevarili su nas, odgovorio sam misleći tu na nestvarnu pobjedu protiv Španjolske.

“Da, bilo smo očito euforični u velikoj želi da se nešto napravi” – rekao je Ćavar.

Kroz ovih desetak dana već smo detektirali neke probleme, nakon Španjolske iz dvoboja u dvoboj mi smo bili sve slabiji.

“Moram se vratiti na tu prvu utakmicu, nakon tog dvoboja sam rekao da možemo u borbu za medalju u slučaju ako možemo ponavljati tu razinu igre. Nažalost, prevario sam se.”

Vratari nisu bili briljantni, ali ponovno vrlo solidni.

“Ma to nam je najveći dobitak na ovom Euru. Sretan sam zbog toga, jer to je temelj na kojem se mogu graditi neke buduće, nadam se, ozbiljne priče.”

U obrani je bilo problema.

“Njihov golman je obranio 17 lopti. Danas smo primili više lakih pogodaka nego na prethodnim susretima, obrana je bila solidna, ali u odlučujućim trenucima nismo bili dovoljno koncentrirani.”

No, složili smo se lako, izdao nas je napad i to je segment o kojem zapravo moramo pričati.

“Prisutan je bio grč, bili smo nepovezani, nedostajao nam je pravi šut sa devet metara. Nema rukometa bez tog detalja. Ako glavni pucači na toj utakmici imaju šut 2/7 ili 3/7 tu se nema što tražiti.”

A onda je Patrik rekao jednu vrlo zanimljivu stvar.

“Na ovom prvenstvu kada je došla situacija u utakmici stani-pani nismo imali igrača koji će preuzeti odgovornost, zabiti gol dva, zavrtiti neku akciju da se zabije gol.”

Nedostajao nam je Domagoj Duvnjak.

“Da, Dule, iako nije kao onaj nekad, on je taj koji bi mogao u ovakvoj utakmici s iskustvom i u par poteza preokrenuti stvar. A, Martinović je upravo taj opasni šuter sa devet metara od bilo kojeg igrača koji je ostao u rosteru.”

Postoje oni stariji igrači, možemo li nekom od njih nešto zamjeriti?

“Duvnjak, Karačić i Cindrić imaju određeni broj godina, one su ih pritisnule. Kada se oni povuku, neki poput Lučina će morati preuzeti dirigentsku palicu. A razlika između dobrog i velikog igrača je u tome da on od sedam utakmica pet odigra vrhunski, a dvije vrlo dobro. To kog Tina nisam vidio na ovom turniru. No, kažem vrijeme je njegov saveznik.”

Je li Perkovac mogao više?

“Slušao sam ga, ne vidim niti jednu zamjerku u njegovom vođenju” – rekao je Patrik Ćavar

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!