‘Ovo je sport, nije vjeronauk, nažalost! Mi smo na misiji’

Ostali sportovi - Ostalo 24. lip 202213:45 > 13:48
Guliver Image

Hrvatska je slavljem protiv Njemačke 13:9 stigla do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Dojam je sigurno pokvarila završnica utakmice jer Hrvatske je imala i sedam golova prednosti, a o prvom mjestu u skupini odlučit će gol razlika, pa opuštanje u završnici se nije trebalo dogoditi.

“Moram vam kazati kako mi ovo sve za sad izgleda dobro, zadovoljavajuće. Naravno da nije briljantno, naravno da nije fantastično, to nije nitko niti očekivao u ove prve dvije utakmice, niti je potrebno. Mislim da smo prikazali jednu jako dobru igru, izuzev ovog jednog pada koncetracije protiv Njemačke, koju upravo sad gledam na videu, tih nekih 4-5 minuta zadnje četvrtine”, za Net.hr otkrio je izbornik Ivica Tucak, koji je prokomentirao i ‘spornu’ minutu odmora.

“Ovako, htio bih se ovim putem referirati na situaciju koja se dogodila na time-outu i koju su svi čuli, i gledatelji u TV prijenosu. Dakle, mislim da nije korektno da se snimaju time-outovi. Ovo je sport, ovo je jedna ozbiljna sportska utakmica, ovo nije vjeronauk, nažalost. Mi smo na misiji, nismo u kazalištu. Znači, ovo je jedna sportska utakmica u kojoj naravno da se koriste neki termini koji nisu lijepi, prikladni. No, na neki način to je način komunikacije u sportu kad moraš napraviti nešto da probudiš, razrdrmaš igrače ako ne vidiš da ide to u željenom smjeru. To je način na koji mi radimo, funkcioniramo, ne samo ja nego svi. To snimanje time-outova uistinu nije nešto što je potrebno, prikladno i ja ne znam čemu sve to vodi. Prvo, zašto uopće netko snima što mi govorimo?! Imamo time-out, dogovaramo neku uigranu akciju, zašto bi to trebalo biti dostupno. To je slično kao da na poluvremenu nogometne utakmice dopusti ulazak u svlačionicu igračima i snimanje dogovora, situacija, razgovora svega što otkriva taktiku, tajne, neke segmente bitne za pobjedu, utakmicu.”

Komentari

Vaš komentar