VIDEO: Mučne scene u Waalwijku, susret prekinut zbog teške ozljede vratara

Nizozemska 30. ruj 202323:48 0 komentara

Utakmica sedmog kola nizozemske Eredivisie između Waalwijka i Ajaxa prekinuta je u samoj završnici nakon što je tešku ozljedu pretrpio domaći vratar.

Ogled je prekinut u 87. minuti, u trenutku kada je Ajax vodio 3-2, a domaći vratar Etienne Vaessen se nakon žestokog sudara sa suparničkim igračem srušio na travnjak. Brzo je stigla liječnička pomoć koja je pomagala Vaessenu iza zavjesa. No, očito potresne slike nagnale su sve nogometaše na travnjaku da u suzama svjedoče onome što se događa.

U scenama koje su podsjetile na Euro 2021. godine kad je Christianu Eriksenu stalo srce igrači obje momčadi okružili su Vaessena i liječnike da ih kamere ne snimaju. Nakon gotovo deset minuta Vaessen je na nosilima prebačen u svlačionicu gdje mu je nastavljena biti pružana prva pomoć nakon čega je prebačen u bolnicu.

Nizozemski mediji objavili su da je golman pri svijesti, ali nisu poznati nikakvi drugi detalji o njegovu stanju. Nakon što je Vaessen prevezen u bolnicu, sudac se konzultirao s igračima i pitao ih da li mogu nastaviti utakmicu, a kad je shvatio da ne mogu je istu prekinuo.

Nove informacije govore da je vratar pri svijesti i da je stabilno, nadajmo se da će sve biti u redu!

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.