U Argentini nestašica sličica za SP: ‘Frustrirajuće je’

FIFA World Cup 20. ruj 202216:28 0 komentara
Guliver Images

U nogometom zaluđenoj Argentini trenutačno vlada nestašica sličica za Svjetsko prvenstvo u Katru.

Na mnogim prodajnim mjestima izvješeni su natpisi ‘nemamo više sličica ili albuma‘, a gdje god dođe nova pošiljka – rasproda se u roku od nekoliko sati.

Za sličicama su ludi ne samo djeca, već i odrasli.

“Frustrirajuće je što se ne mogu pronaći sličice. Svakoga dana kada dođem kući djeca me dočekaju s pitanjem: ‘Tata jesi li kupio sličice?’ A njih nigdje za kupiti”, kazao je 38-godišnji Exequiel Claverie, otac toje djece.

Proizvođač sličica, talijanska tvrtka Panini razlog za nestašicom vidi u tome što se ove godine mnogo odraslih uključilo u sakupljanje.

U Argentini jedan paketić sličica stoji 150 pesosa, što je otprilike 1 euro, a za popuniti album potrebno je sakupiti 638 sličica. S obzirom na dupliće, procjenjuje se kako za popunjavanje albuma treba izdvojiti oko 20,000 pesosa (preko 130 eura), što je visok iznos u zemlji koja je u dubokoj gospodarskoj krizi.

“Cijena za popunjavanje albuma je visoka. Srećom, tu su uvijek bake i tete koje uskoče s poklonima”, rekao je 39-godišnji Lucas Perrone, koji sakuplja sličice zajedno s dvoje djece.