Strahonja: Osijek je oštećen, ovo je bio čisti crveni

Hrvatska 22. sij 202322:53 > 22:55
Guliver Image

Sudački ekspert HRT-a, Mario Strahonja, u emisiji Stadion napravio je rezime sudačkih odluka 18. kola Supersport HNL-a

Svoje viđenje sudačkih odluka započeo je komentiranjem dvoboja Osijeka i Rijeke:Patrik Kolarić odsudio je vrlo dobro. VAR nije radio 100 posto, no i u takvim okolnostima bilo je to dobro izdanje. Kazneni udarac za Rijeku je opravdan, iako je riječ o situaciji o kojoj se svakako može raspravljati. No, sucu treba dati za pravo da pokaže na bijelu točku’, započeo je Strahonja pa naglasio jedinu pogrešku suca Kolarića.

“Start Galešića je bio za crveni karton! Treba stati u zaštitu igrača. Čisti crveni. Ovdje vremenski uvjeti nisu alibi”, zaključio je.

Iz utakmice Hajduka i Šibenika, spominjala se diskutabilna situacija u kojoj je Marko Livaja bio u potencijalnom zaleđu što je prethodilo prvom golu Splićana. Strahonja je ocijenio kako je sudačka odluka bila ispravna, obzirom kako je jedino Livajn dlan bio iza linije zaleđa, a dlanom se ne može zabiti te je gol ispravan, rekao je Strahonja.

Pričalo se o poništenom golu Dinama protiv Gorice što je sudački ekspert također okarakterizirao kao ispravnu odluku: ‘Prekršaj Ristovskog je očit, udario je igrača, nije dirao loptu’, sigurno je zaključio pa završio osvrtom na mogući penal za Goricu: ‘Jasno da je došlo do kontakta, no ne vidim intenzitet po kojem bi ovo bio jedanesterac.’

 

Komentari

Vaš komentar