Halilović: U Barci sam izgubio strpljenje, sada sam skromniji

Nizozemska 18. ruj 202322:43 0 komentara
NESimages/Perry vd Leuvert/DeFodi Images via Guliver

Nogometaš Fortune Sittard Alen Halilović u intervjuu za španjolski AS osvrnuo se na svoju karijeru.

Halilović je za Fortunu u 5. kolu nizozemskog prvenstva zabio prvijenac i asistirao u pobjedi 3:1 protiv Volendama i za svoj nastup prema Sofascoreu dobio ocjenu 9.9.

AS ga je upitao o dolasku u Barcelonu kao tinejdžer.

“Postojao je plan. Prve godine sam trebao igrati za Barcu B, jer je rezervna momčad bila u drugoj ligi i to je za mene bio dobar korak prilagodbe. Igrao sam utakmice i trenirao s prvom momčadi. Tada sam malo izgubio strpljenje. Bio sam mlad i uvijek sam želio igrati. To mi je nedostajalo i pogriješio sam kada sam otišao iz Španjolske jer ovaj nogomet mi odgovora. U Španjolskoj sam uvijek igrao dobro.”

VEZANA VIJEST

Je li mu nedostajalo strpljenja?

“Znate kako stvari stoje kad si mlad. Želite ići punom parom, sve obaviti brzo, a kada to ne učinite, mislite da gubite vrijeme. Tu si u krivu. Sada s 27 godina to vidim drugačije. Imam više strpljenja i skromniji sam.”

Otkrio je i bi li to sada promijenio.

“Da, bih. Ali sada sam fokusiran na ono što radim. Ovo je vrlo važna godina za mene. Imao sam jako dobru predsezonu, na odličnoj sam fizičkoj razini i zato mislim da su stvari ovdje krenule tako dobro. Primijetio sam da sam na dobroj razini u posljednje četiri utakmice. Sada moram samo nastaviti tako, ništa više.”

U njegovom vremenu u Barceloni, tamo je bio i Lionel Messi.

“Kad sam ja bio u Barceloni, Messi nam je puno pomagao. Imao je jako dobar odnos s igračima koji su došli iz mlade momčadi. Na svakom treningu nas je poučavao. Zamislite, radite s najboljim u povijesti. Gledati ga na svakom treningu u najboljem izdanju… Ima li bolje pomoći mladoj osobi?”

Upitali su ga i u čemu je tajna hrvatskog nogometa.

“U našoj zemlji ima mnogo talenata. Imate klubove poput zagrebačkog Dinama ili splitskog Hajduka koji imaju jako dobre škole. Nakon toga, vrlo smo natjecateljski raspoloženi od malih nogu. Još kad sam bio dijete, sjećam se da smo uvijek htjeli pobijediti.

Sjećam se da sam kao dijete išao sa zagrebačkim Dinamom na pripreme s velikim momčadima i uvijek smo pobjeđivali. Taj natjecateljski karakter stvarao se u igraču odmalena i sad vidite Luku ili Matea, starije igrače, koji nisu izgubili tu glad za pobjedom. Mala smo zemlja, ali nitko ne želi pobjeđivati više od nas, nije bitno protiv koga igramo.”

Govorio je i o Luki Modriću.

“Jedan je od tri najbolja veznjaka u povijesti. Igrao je spektakularno od prvog dana kada je stigao u Madrid. Samo prve godine nije to činio konstantno, ali iz sezone u sezonu je među najboljima na svojoj poziciji. I to puno pomaže Hrvatskoj, vrlo je inspirativno imati takvog sjajnog igrača. Imao sam sreću igrati s njim u nekim utakmicama u reprezentaciji…”, rekao je Halilović pa dodao:

“On je vrlo normalna osoba. Sve je osvojio, sve je igrao, proglašen je najboljim igračem svijeta, ali ako ga nazovete u tri ujutro i pitate ga za savjet kako nešto učiniti, probudit će se da razgovara s vama. On nije samo sjajan igrač, on je jako dobra osoba.”