Luka dinamovac ili Luka hajdukovac…

Champions League 5. lis 20228:00 > 16:151 komentar
Igor Soban

Da me je netko prije godinu dana pitao koliko Luki vidim u hrvatskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Kataru, bez ikakvog oklijevanja rekao bi dvojicu.

Da, jedan je nedodirljiv, naravno je riječ je o Luki Modriću. Drugi izbor bez sumnje bi mi bio Luka Ivanušec.

Ako ste zaboravili, riječ je o najmlađem strijelcu u povijesti hrvatske reprezentacije koji je golom na China Cupu s 18 godina, jednim mjesecom i 19 dana, srušio rekord Ivana Rakitića.

No, u proljetnom dijelu ove sezone Ivanušec se suočio s ozljednom trbušnog zida, što ga je s terena odmaklo na 57 dana. Nakon povratak veznjak Dinama jednostavno nije na razini na kojoj smo ga navikli gledati ranijih sezona.

SofaScore

Iako brojke za veznjaka mu nisu loše, dva gola i tri asistencije u 15 utakmica, te točnost dodavanja od 87 posto. No, Ivanušec danas teško da će naći mjesto među 26 putnika za Katar.

Zato bi mjesto za Katar vrlo lako jedan drugi Luka, onaj koji će u srijedu prijetiti Dinamu, riječ je naravno o Sučiću. Iako je ove sezone u devet nastupa upisao tek dvije asistencije, mladi hrvatski veznjak je neizostavna karika prvih 11 austrijske momčadi.

“On je glavni kandidat, ali neću sugerirati izborniku. Već neki jesu u A reprezentaciji. Luka ima kvalitetu koja je na razini za A reprezentaciju. Izbornik će uzeti ono što misli da treba”, nakon izbacivanja Danske o Sučiću je biranim riječima pričao izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan.

Sučić je inače veliki navijač Hajduka, što nije skrivao ni danas kada je najavljivao dvoboj s Dinamom.

“Od mene u obitelji nema dinamovaca. Da, prošlih sam dana bio u kontaktu s nekim dinamovcima s kojima sam u reprezentaciji, pričali smo o ovom dvoboju. I veseli me što ću igrati protiv svojih prijatelja”, poručio je Sučić.

Luka dinamovac ili Luka hajdukovac, koji je bliže Dalićevim planovima?

Komentari

Vaš komentar