Leko: ‘Kao navijača, veseli me kiks Dinama’

Hrvatska 22. sij 202318:36 > 18:38
AP Photo/Anton Uzunov via Guliver Images

Ivan Leko nije skrivao zadovoljstvo nakon ligaškog debija na klupi Hajduka.

‘Bili’ su, popraćeni jakom kišom i lošim vremenskim uvjetima upisali tešku pobjedu u 18. kolu domaćeg prvenstva protiv Šibenika 2:1. Vrijedna je to bila pobjeda u polusezonskoj premijeri, posebno kada se u kontekst uzme kiks vodećeg Dinama koji je remizirao protiv momčadi sa začelja – Gorice.

Hajduk je, nakon primljenog gola u 13. minuti uspio doći do preokreta, a junak je bio Marko Livaja smirenim finišem u 85. minuti te tako Leki darovao pobjedu na službenom debiju.

Trener Hajduka dao je izjavu medijima u kojima je ponudio svoje viđenje dvoboja sa Šibenikom.

“Zaslužena pobjeda. Teška, protivnik dobar, zatvoren, organiziran. Loše smo ušli u utakmicu. Prvih 15 minuta je bilo loše. Ponijele su nas emocije, narod. Htjeli smo na brzinu nešto pokazati. Mene je to iznenadilo. Bili smo kažnjeni. Primili smo gol. Poslije toga smo bili dobri s obzirom na teren i uvjete. Šteta što ljudi nisu mogli doći… Bili smo sretni, ali smo sreću zaslužili. Pokazali smo karakter, dominirali smo”, komentirao je Leko te nastavio:

“Kada previše želiš, onda ti se to obije o glavu. Lijepo je kada te poljubi sreća. To je jako bitno za daljnji rad. Ovo su pobjede koje ti pomažu da rasteš brže, kada patiš. Dominik Prpić je bio odličan. U dva tjedna otkad smo zajedno pokazao je da je dobar, želi učiti. On je lijepi primjer da ti dođe prilika. Bio je dobar, koncentriran i miran, što je teško za momka od 18 godina.”

Upitan, koliko mu je značio kiks Dinama protiv Gorice, Leko je naveo kako moraju biti fokusirani na sebe: ‘Mene kao navijača to veseli, a kao treneru mi je jasno da moramo biti koncentrirani samo na utakmicu. To je jedan od razloga zašto smo lošije ušli u utakmicu. Moramo se bazirati na stvari na koje možemo utjecati. Nama je prvi i osnovni cilj napredovati. Možemo biti jako dobri, ali ne smijemo gubiti fokus na stvari koje ne možemo kontrolirati’, komentirao je splitski strateg.

Komentirao je i nešto lošiji ulazak u utakmicu.

“Nakon pete minute nam je trebao time-out da smirimo želju i volju. Bio je nered. S tim smo dali Šibeniku da nam napravi kontru. Pričali smo da treba igrati s glavom i velikim srcem, a mi smo ušli samo sa srcem. Trebamo još puno raditi, ali je slatko kada je teško, Bog te pogleda i pobijediš.”

Hajduk sada za vodećim Dinamom zaostaje 4 boda, no vrijedi spomenuti i odigranu utakmicu više koji Splićani imaju u odnosu na zagrbeačke rivale.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Vaš komentar